NOVA DIMENZIJA SPORA

Unutrašnja kontrola pita za otkaze

Nurkoviću ni danas nije jasno da li je bez posla ostao zato što je Bošnjak, ili što je kao policajac koji je radio na suzbijanju šverca i prekograničnog kriminala bio nepodoban
0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.02.2011. 08:29h

Unutrašnja kontrola rada policije ispituje da li su granični policajci iz Rožaja otpušteni, kao što tvrde, na nacionalnoj osnovi, saznaju “Vijesti”.

Inspektori Unutrašnje kontrole su u petak počeli da uzimaju izjave bivših policajaca, ali se nijesu interesovali da li oni imaju saznanja ili dokaza o švercu cigareta.

Bivši granični policajac Mithat Nurković tvrdi da je učestvovao u brojnim zapljenama švercovanih cigareta u okolini Rožaja, da je predočavao starješinama skice puteva šverca, ali da se na njih nije reagovalo uz obrazloženje „da se radi o nepristupačnom terenu ili da nemaju dovoljno goriva da to proprate“.

Nurkoviću ni danas nije jasno da li je bez posla ostao zato što je Bošnjak pa je u isto vrijeme podijelio sudbinu sa još nekoliko kolega iste vjere, ili što je kao policajac koji je radio na suzbijanju šverca i prekograničnog kriminala bio nepodoban.

Vjerujemo da Uprava policije iz beranske ispostave granične policije dobija lažne izvještaje”, rekao je Nurković

“Vjerujemo da Uprava policije iz beranske ispostave granične policije dobija lažne izvještaje”, rekao je Nurković koji je i danas, kao već bivši policajac svjedok u više sudskih postupaka čiji predmet su šverc prema Kosovu i druga teška krivična djela.

Uprava policije je ranije u nekoliko navrata odbacila da u toj službi ima diskriminacije na nacionalnoj osnovi.