Stavi kapu i ne brini za frizuru

Nakon samo kraćeg perioda nošenja kape, vaša kosa će se prilijepiti za tjeme, izgubiće na volumenu i sjaju, posebno ako imate kosu koja se brzo masti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 12:46h

Duga kosa

Nakon samo kraćeg perioda nošenja kape, vaša kosa će se prilijepiti za tjeme, izgubiće na volumenu i sjaju, posebno ako imate kosu koja se brzo masti. To može biti problem ako planirate izlazak ili neki drugi događaj gdje vam je vrlo važna uredna frizura i kad nosite šešir.

Većini žena pod kapom i šeširom u zimskim mjesecima bolje stoji duža kosa, pa se često i odlučuju za dužu kosu zimi. Najjednostavniji način je da uredno očešljate kosu i stavite šeširić. Ako imate šiške, postoje dvije mogućnosti - da ih dignete sa čela i pričvrstite šnalama i zatim stavite kapu, ili da ih ostavite kako vam već stoje i preko njih stavite kapu. Šiške poravnajte pošto stavite kapu. Izaberite opciju koja vam bolje stoji.

Kovrdže i rep

Jako kovrdžava kosa može zadavati velike probleme cjelokupnog izgleda sa kapom, jer zbog svog volumena ima tendenciju da se kovrdža i oko ruba kape, pa morate da pazite da ne izgledate kao pudlica ili kao da imate šlem.

Zbog toga treba kovrdžavu kosu da vežete u rep ili pletenicu i stavite pod kapu. Ili, kosu jednostavno stavite iza uha. Ono što je važno prilikom pravljenja repa je da bude pričvršćen ispod ruba kape. Važno je da zapamtite da rep prilagođavate kapi, ne obrnuto. U suprotnom, kapa neće da vam stoji kako treba ili će se ispod nje vidjeti grba od repića.

Ove godine nose se i niske punđe koje vrlo lijepo izgledaju s kapama i šeširićima. Sam rep ne mora da bude na sredini glave. Smjestite ga na stranu. Ne zaboravite ni na opuštene pletenice, koje se ove godine nose upletene u stranu.

Kratka kosa

I žene koje imaju kratku ili poludugu kosu imaju problem sa frizurom ispod šešira, posebno one čija kratka kosa stoji stilizovano na gore. Tu nema velike pomoći, osim da ga ne skidate ako baš ne morate. Neka vam bude pravi modni dodatak.

Poluduga kosa

Najbolje je da vam zaokružuje lice kako bi se dobio što ljepši utisak sa šeširom ili kapom.

Bonus video: