Bojanić: Ne pada mi na pamet da pravim partiju, hoću da sam predsjednik svih građana

"Sav svoj put koji sam imao je vezan za zapadnu demokratiju. Moje opredjeljenje je da pomognem da Crna Gora postane moderna zemlja", navodi Bojanić
176 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Mladen Bojanić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.03.2018. 19:48h

UŽIVO:

21:33 Bojanić je podsjetio da će na kampanju potrošiti 150.000 eura. "Sve preko, bio bi neukus. Finansiraće procentualno partije koje stoje iza mene, dio od donacija, ja sam nešto, ne mnogo, uložio i svog novca."

21:30 Bojanić kaže da je bio direktor berze, tj. organizator elektronskog trgovanja. "Nijesma bio špekulant, trudom sam stekao imovinu

21:28 Predsjednički kandidat kaže da ne bismo smjeli da "crtamo zakone" zbog stranih investicija.

21:24 Bojanić je kazao i da čeka reakciju Tužilaštva u slučaju "Ramada".

21:22 Bojanić kaže da je slučaj "Ramada" "sitan po novcu", ali da je ogolio funkcionisanje partija na vlasti. "Oni su sa 950 eura Željeznice platili dva partijska skupa. Umjesto da su priznali, krenuli su u kampanju protiv mene i Patricie Pobrić..."

21:20 "Vučić je legitimno izabrani predsjednik i to treba poštovati. Čini mi se da djelima radi na stabilnosti Srbije, ali to će vrijeme pokazati. U iskrenost Vučića ne mogu da sumnjam", naveo je Bojanić.

21:17 Mladen Bojanić kaže da je u slučaju hapšenja Marka Đurića bilo neprimjerene sile. "Dijalog je postao između vlasti Kosova i Srbije, ali sad se sve vratilo korak unazad", smatra Bojanić, "Smatrao sam da je ishitrena odluka priznavanje Kosova. "

21:12 Bojanić navodi da je posao predsjednika Crne Gore kao posao "engleske kraljice". "Ipak, nijesu mu mala ustavna ovlašćenja, samo zavisi ko je predsjednik", smatra on.

21:10 "Knežević je otišao da služi kaznu jer je shvatio da svako drugo ponašanje išlo u korist Đukanovića", kazao je Bojanić.

"Knežević je otišao da služi kaznu jer je shvatio da svako drugo ponašanje išlo u korist Đukanovića", kazao je Bojanić

21:08 Predsjednički kandidat navodi da je razočaran samim procesom suđenja za tzv. "Državni udar". "Ako budem u prilici, posvetiću pažnju i tome da se profesionalizuje pravosuđe."

21:05 Bojanić smatra da je isihitren potez protjerivanja diplomata. "Crna Gora je ničim izazvana napravila neodgovoran gest. To su ozbiljne stvari, u koje Crna Gora nema potrebe da se upliće"

21:02 Bojanić kaže da je podržavao ideju da se protestima izvrši pritisak da Crna Gora ima pravo na izbor.

20:58 "Odavno sam u parlamentu govorio da opozicija zajednički nastupi. Napravila su se dva bloka - DF i Ključ."

20:56 "Sav svoj put koji sam imao je vezan za zapadnu demokratiju. Moje opredjeljenje je da pomognem da Crna Gora postane moderna zemlja, nijesam za vojni sa radnju ni sa Rusijom, ni sa NATO."

20:53 "U principu, ne volim vojne saveze. Samo vojne političke elite imaju korist da budu dio saveza. ja ne želim da se nikom dodvoravam, i siguran sam da će me prije uvažavati kada kažem svoj stav. ja nemam problem sa NATO članicama".

Bojanić smatra da NATO nije dobra odluka za Crnu Goru

20:50 Bojanić smatra da NATO nije dobra odluka za Crnu Goru. "Bolje je i za NATO da imaju dobrog partnera, nego člana sa diskutabilnom podrško. Ta odluka je morala da se donese na referendumu"

20:48 Bojanić navodi da je cilj Pozitivne bio mirna smjena vlasti. "Da smo to uspjeli, demokratski smo promijenili Crnu Goru."

20:46 Predsjednički kandidat kaže da je svoje stavove o NATO iznio kada je to bilo na dnevnom redu. "Rekao sam da neću praviti smetnje, ja ne ulazim u tu priču. Smatrao sam da je Crnoj Gori najbolja opcija optimalni mir", kaže on.

20:43 "Đukanović se sad plaši najbližih saradnika, on nema izlaznu strategiju. Njegova strategija je da uz državni aparat dobije još koju godinu", kaže Bojanić.

20:40 Na komentar Đukanovića da izgleda kao "Sirak tužni bez iđe ikoga", Bojanić kaže da je to od njega očekivano. "Reciklirani govori, ista priča... Ne može Đukanović sa svojim ponašanjem predstavljati evropski put", dodaje Bojanić, "Evropa traži drugačiju stvar, i ja tu stvar prestavljam."

20:37 Bojanić navodi da nema nikakvih problema sa partijskim liderima, te da redovno razgovaraju.

20:34 "Ne pada mi na pamet da pravim partiju, hoću da budem predsjedik svih građana", ističe Bojanić, "Najviše mi pomažu Boris Marić i Mila Kasalica..."

20:31 "Medojević ima pravo da govori šta misli, ali i da snosi odgovornost", smatra Bojanić.

20:30 "Građanska sam opcija, naginjem ljevici", kaže za sebe Bojanić.

20:28 "Moj dio posla u Pozitivnoj bio je da pokrijem ekonomske teme", navodi Bojanić.

20:24 "Izjašnjavam se kao Crnogorac, srpski jezik mi je maternji, vjernik sam Mitropolije crnogorsko-primorse. Ne idem redovno u crkvu, ali jesam vjernik", kazao je Bojanić.

20:23 "Dogovor od prvog dana je da ja vodim kampanju, dali su mi logistiku, pomažu mi i finansijski već. Teorijski je nemoguće da predstavljam politiku DF i URA, ali su našli zajednički jezik", kaže Bojanić.

20:20 "Mnogo toga se za kratko vrijeme promijenilo u opoziciji", navodi Bojanić.

Bojanić navodi da je očekivao podršku i od Miodraga Lekića, te da je "na linoj ravni razločaran"

20:19 Bojanić navodi da je očekivao podršku i od Miodraga Lekića, te da je "na ličnoj ravni razočaran".

20:17 Bojanić kaže da je razgovarao i sa Blažićem i sa Danilovićem. "Siguran da je njihova podrška iskrena", naglašava on.

20:14 Kandidat navodi da "ne obraća pažnju na istraživanja". "Ovo je početak kampanje, nadam se da će se stavri okrenuti tokom kampanje, da će Đukanović gubiti podršku. Najiskrenije, volio bih da sa Đukanovićem idem u drugi krug, da mora da dolazi na debate, gdje bih mogao da ga raskrinkam", navodi Bojanić.

20:13 "Realne su dvije opcije, a nadam se da ću ja ući u drugi krug. Zapravo, sve ću učiniti da pobijedim u prvom krugu", kazao je Bojanić.

20:12 Bojanić navodi da kolegijalan odnos ima sa kandidatkinjom SDP-a Draginjom Vuksanović.

20:11 Bojanić smatra sebe "pravim rješenjem". "Da smatram da sam iznuđeno rješenje, ne bih prihvatio ponudu."

"Da smatram da sam iznuđeno rješenje, ne bih prihvatio ponudu", navodi Bojanić

20:10 "Ne pada mi na pamet da ja vas učim po partijama, a na parlamentarnim izborima ćete to pokazati", poručio je partijama.

20:08 "Moj motiv je da mijenjam Crnu Goru na bolje, da od Crne Gore napravimo modernu evropsku državu", dodaje Bojanić, "Dobro sam iskusio kako funkcioniše evropska demokratija."

20:05 Bojanić navodi da se spremao da se bavi biznisom, te da ga je "sve ovo malo zateklo". "Nijesam imao dilemu kada sam dobio poziv. Prvi je sa mnom razgovor obavio Dritan Abazović", kazao je Bojanić.

Gost Petra Komnenića je predsjednički kandidat Mladen Bojanić.

"Načisto" gledajte četvrtkom od 20 sati na TV Vijesti.

Bonus video: