Na granici sa Srbijom uhapšen Podgoričanin sa 50 kg skanka

Navodno, iz Srbije su paketi skanka trebalo da se drugim krijumčarskim kanalima prevezu do zemalja Zapadne Evrope.
301 pregleda 0 komentar(a)
Skank, Foto: Policija
Skank, Foto: Policija
Ažurirano: 01.02.2011. 17:24h

Podgoričanin Dejan Žarić (38) uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo kada je policija u njegovom kamionu pronašla oko 50 kilograma skanka.

Policija navodi da je ovom zapljenom presječen lanac krijumčarenja droge, koji je vodio preko Crne Gore ka Srbiji i zemljama Zapadne Evrope.

Policija je nakon dužeg praćenja u saradnji sa službenicima Uprave carina oko 1 sat poslije ponoći na graničnom prelazu Dobrakovo, kontrolisala kamion „volvo“ ( PG-AS 428), vlasništvo jedne firme iz Podgorice, kojim je upravljao Žarić.

“Policijski službenici su, u dva plastična bureta, koja su se nalazila na tovarnom sanduku teretnog vozila, pronašli i oduzeli 17 pakovanja u PVC najlonskim kesama u kojima je bilo 50,5 kilograma skanka”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Žarić je uhapšen i zadržan u policijskim prostorijama PJ Bijelo Polje, gdje su inspektori tokom razgovora sa njim došli do sumnji da on bio zadužen za prevoz skanka, u namjeri da ga prokrijumčari u Srbiju. Navodno, iz Srbije su paketi skanka trebalo da se drugim krijumčarskim kanalima prevezu do zemalja Zapadne Evrope

Osumnjičeni Žarić će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga”.

Bonus video: