Samanjujući grijanje u stanu smanjite težinu

Ako je tijelo stalno u toplom, nema potrebe da samo stvara energiju potrebnu za održavanje prirodne tjelesne topline, pokazala je studija.
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 11:57h

Pojačano grijanje u stanovima povećava iznos računa, ali može dodati i koji kilogram na uobičajenu težinu. Stručnjaci kažu da mnogi, grijući svoje domove i više nego što je potrebno, sprečavaju da tijelo samo, grijući se, sagorijeva kalorije.

Naučnici s londonskog University College-a kažu da je to rastući problem razvijenog svijeta i da je temperatura u kućama u stalnom porastu. Uticaj na tjelesnu težinu se povećava što više vremena provodimo kod kuće. A čak i kada izlazimo, često sjedamo u pregrijane automobile.

Istraživanje objavljeno u magazinu Obesity Reviews kaže da postoji direktna veza između “smanjenog izlaganja sezonskim niskim temperaturama i gojaznosti u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama”.

Ako je tijelo stalno u toplom, nema potrebe da samo stvara energiju potrebnu za održavanje prirodne tjelesne topline, pokazala je studija. Istraživanje je, kako prenosi Daily Mail, čak pokazalo da dugotrajno izlaganje ugodnoj toplini može trajno smanjiti sposobnost tijela da samo "proizvodi" vlastitu toplinu. Voditeljica istraživanja Fiona Johnson poziva zdravstvene stratege da se pozabave uticajem grijanja na tjelesnu težinu.

Bonus video: