Stipendije za osam boksera, Mića Sekulović najveća nada

Milovan - Mića Sekulović je najperspektivniji bokser, a Bojana Gojković jedina dama koja je zaslužila stipendiju
200 pregleda 0 komentar(a)
Milovan Sekulović, Foto: Privatni album
Milovan Sekulović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 28.03.2018. 17:36h

Bokserski savez Crne Gore stipendiraće ove godine osam najtalentovanijih boksera, saopšteno je iz te asocijacije. Navodi se da je izbor stipendista napravila komisija sastavljena od predstavnika pet klubova.

Stipendijski ugovor sa Bokserskim savezom potpisali su Milovan Sekulović (BK Podgorica), Nenad Marković (BK Podgorica), Stevan savković, (BK Podgorica), Edin Alković (BK Podgorica), Stevan Sjekloća (BK Budva), Miloš Krasnići (BK Budva), Bojana Gojković (BK Budva) i Petar Liješević (BK Budva).

Saopšteno je da će Sekulović primati mjesečnu stipendiju od 150, a ostali po 100 eura.

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović kazao je da je ponosan što ta asocijacija prvi put može objaviti da ima svoje stipendiste, boksere koji predstavljaju budućnost plemenite vještine i sporta uopšte u Crnoj Gori.

"Pažljivom selekcijom odabrali smo osam boksera iz dva kluba – Podgorica i Budva, koji će godinu primati stipendiju od 150 i 100 eura. Posebno me raduje što se među stipendistima našla i jedna takmičarka - Bojana Gojković iz Budve", kazao je Šaranović na konferenciji za novinare.

On očekuje da će stipendija biti podsticaj stipendistima, ali i ostalim takmičarima, njihovim trenerima i klubovima, da nastave sa radom ne bi li postigli rezultat koji će ih odvojiti od konkurencije.

"U tu svrhu izdvojili smo 10.200 eura od ukupno 65 hiljada koje smo dobili od Ministarsrtva sporta po osnovu konkursa za raspodjelu sredstava na koji smo se prijavili sa godišnjim planom i programom rada i finansijskim izvještajem koji je prihvaćen", kazao je Šaranović.

On se zahvalio Ministarstvu sporta na razumijevanju i opredijeljenim sredstvima.

Osvajač bronzane medalje na juniorskom prvenstvu Evrope 2016. godine, Milovan Sekulović kazao je da mu stipendija mnogo znači.

"Pomoći će nam da bolje treniramo i što bolje se pripremimo za sljedeća takmičenja. Vjerujem da će nas motivisati da još bolje radimo i damo sve od sebe da ponovimo rezultat od prije dvije godine", kazao je Sekulović.

Bonus video: