RASTE TEMPERATURA

Budvani sa Kubancem žele da sruše Noliko

Budva je lijep grad, a osjećaj nakon prvog treninga sa ekipom je pozitivan. Kao i svaki igrač u timu, daću maksimum - poručio je 28-godišnji Kubanac, koji je proteklu sezonu i po proveo u Romi.
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2019. 16:22h

Do istorijskog meča sa Nolikom u osmini finala Lige šampiona ostala su svega četiri dana. Atmosfera u metropoli crnogorskog turizma se polako zagrijava, jer odbojkaši Budvanske rivijere imaju veliku šansu da se naprave još jedan korak u elitnom rangu i ujedno se osvete Belgijancima za dva poraza prošle sezone.

- Ostvarili smo sjajan rezutat do sada, iako mnogi kažu da je to hepiend. Međutim, kada ekipa pobijedi u četiri od šest utakmica, zaslužuje ulazak u osminu finala. Morali smo da zamijenimo jednog igrača, Franćeska Biribantija, a to smo uradili brzo i više nego adekvatno, jer smo Rajdelom Poejom ravnopravan takmičar u Ligi šampiona - istakao je trener Veselin Vuković na jučerašnjoj konferenciji za novinare u hotelu „Kvin of Montenegro”. - Noliko je favorit, a mi smo još na početku takmičenja proglašeni za autsajedera. Ipak, dokazali smo suprotno, tako da ćemo i ovoga puta ići na pobjedu.

• Šta može da presudi u prvom meču?

- Noliko ima dobar kolektiv, igra brzo. Naša igra se takođe bazira na kolektivu, dobrom servisu, bloku, kao i uspješnom finišu Konstantina Čupkovića, koji je u ovom takmičenju stekao značajno iskustvo i sigurnost. Mislim da možemo da pobijedimo ako budemo izbjegavali brzu igru i ukoliko uz dobar servis i blok realizujemo kontre i brejk lopte.

Susret sa novinarima iskorišćen je i za predstavljanje Poeja, koji je u srijedu veče stigao u Budvu i već na prvom treningu pokazao da je pravo pojačanje.

- Budva je lijep grad, a osjećaj nakon prvog treninga sa ekipom je pozitivan. Kao i svaki igrač u timu, daću maksimum kako na treninzima tako i na utakmici, jer sve zavisi od nas - poručio je 28-godišnji Kubanac, koji je proteklu sezonu i po proveo u Romi.

Poej je dobio dres sa brojem 14, koji je u timu iz Vječnog grada nosio najbolji korektor svijeta, Ivan Miljković.

Prvi duel igra se u utorak u Budvi, a revanš je sedam dana kasnije u Mazeiku. Ukoliko nijedna od ekipa ne pobijedi u oba meča, u Belgiji će se igrati „zlatni set”

Čupković: Odbojkaši Radničkog se klade na nas

Konstantin Čupković je ove sezone najbolji igrač Budvana i jasno je da u duelu sa timom iz Mazeika mnogo zavisi upravo od njega.

- Već nakon prvog treninga osjetili smo sigurnost sa Poejom, koji je više od adekvatne zamjene. Što se tiče prognoza za utakmicu sa Nolikom, moji bivši saigrači iz Radničkog, koji su igrali u grupi B sa Belgijanci, rekli su mi da se će da se klade na nas - naglasio je mladi primač servisa.