OSTANITE MLADI

Objavite rat borama

Kako se boriti protiv nastanka bora? Odgovor leži u dobroj ishrani, ali i njega kože je bitna.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 16:35h

Bore su neizbježne u procesu starenja. Dugogodišnje izlaganje suncu, zagađenom vazduhu i dehidracija kože glavni su uzroci bora. Ponekad one nastaju kao posljedica neke bolesti ili prevelikog mentalnog pritiska. Bez obzira koji razlog bio, ništa poput bora neće vas učiniti starijima nego što jeste.

Kako se boriti protiv nastanka bora? Odgovor leži u dobroj ishrani, ali njega kože je bitna. Mnogo voća i povrća i mnogo tečnosti održaće vaše tijelo hidrantnim i punim vitamina i minerala.

  • Spolja kožu trebate njegovati pravilnim proizvodima. Za sad je poznato kako prirodni retinol pomaže koži da generiše više kolagena što je održava elastičnijom i smanjuje bore.
  • Jedna, malo intenzivnija tehnika je mikrodermabrazija. Njom se sa kože skida gornji sloj mrtvih ćelija, što vodi do smanjenja vidljivosti bora.
  • Alfa hidroksilne kisjeline dobre su za uklanjanje bora posebno kod kože koju je oštetilo sunce. One obnavljaju kožu i daju joj svjež i maldolik izgled.
  • Boriti se s borama možete vrlo uspješno, samo je bitno pronaći odgovarajuće proizvode i vrhunske stručnjake koji će vam u tome pomoći.
Preporučujemo za Vas