RASVIJETLJENE SMRTI

Dragana ubila Ratka, pa onda sebe

Inspektori podgoričke policije sumnjaju da je Dragana u proteklih pola godine čak tri puta dolazila u Podgoricu, gdje se gledala sa daljnim rođakom Bojanovićem.
229 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2019. 16:23h

Izvještaj vještačenja parafinske rukavice pokazao je da je američka državljanka Dragana Banažić (48) pucnjem iz pištolja ubila Ratka Bojanovića (48) iz Beri, a potom presudila sebi u tragediji koja se 6. decembra dogodila u blizini aerodromske piste na Karabuškom polju kod Podgorice.

“Nakon izvršenih traženih ispitivanja na samoljepljivim folijama skinutih sa šaka Dragane Banažić, dokazano je prisustvo barutnih čestica... Na folijama skinutih sa šaka Bojanovića, nije dokazano prisustvo barutnih čestica”, navodi se u u izvještaju rukovodioca Grupe za identifikaciju čestica iz vatrenog oružja Forenzičkog centra u Danilovgradu Ljudmile Ivanović.

Vještačenje parafinske rukavice urađeno je nekoliko dana nakon što su dvojica policajaca u automobilu “reno klio” (NK-AU-047) pronašli njihova beživotna tijela.

Policija je još tokom uviđaja sumnjala kako se dogodila tragedija, jer na osnovu položaja tijela u automobilu, nijesu sa sigurnošću mogli da tvrde ko je od njih dvoje ubio, a potom izvršio samoubistvo.

Njih dvoje su se tog dana našli oko 16 časova, gdje je Banažićeva čekala Ratka u iznajmljenom “renou”. On je na pistu blizu podruma “Plantaža” došao kombijem firme “Gorenje”, gdje je radio kao magacioner.

Inspektori podgoričke policije sumnjaju da je Dragana u proteklih pola godine čak tri puta dolazila u Podgoricu, gdje se gledala sa daljim rođakom Bojanovićem.

Posljednji put ona je u Crnu Goru stigla 17. oktobra prošle godine, gdje je na Starom aerodromu iznajmila stan.

Žena je, navodno, tražila da Ratko napusti porodicu i ode sa njom u SAD, ali on to nije želio što je vjerovatno i motiv ove tragedije.

Bojanović je iza sebe ostavio suprugu, sina i ćerku, dok je i Banažićeva u SAD-u imala porodicu - ćerku od 20 i sina od 12 godina.