Saveljić pobjegao u pravcu Dajbabske gore

Aleksandar Saveljić, koji je prije skoro mjesec dana ubio svoju majku i sestru u porodičnom stanu na Zabjelu pokušao je da uđe u stan oko 15 časova.
402 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 17:22h

“Uočila sam siluetu mršavog muškarca sa karakterističnim hodom, odmah sam shvatila da je to on", rekla je "Vijestima" djevojka koja je oko 15 časova vidjela Aleksandra Saveljića, osumnjičenog da je nožem ubio majku i sestru.

"Ušao je u zgradu i otišao do stana. Nekoliko trenutaka kasnije je izašao i dok je prolazio preko parkinga nervozno je nogom udario u jedan parkirani automobil. Onda je otišao niz ulicu u pravcu Dajbabske gore”, ispričala je “Vijestima” djevojka.

Njen komšija, čija se se supruga u tom momentu zatekla na balkonu kazao je da i ona vidjela Saveljića sa kapuljačom na glavi.

Prepoznala ga po opisu

“Za sedam godina, koliko živimo ovdje, nikada ga nijesmo vidjeli. Moja supruga ga je prepoznala po opisu, koji dala policija i karakterističnom hodu. Dok je izlazio iz zgrade nerazgovjetno je pričao sam sa sobom, a onda je otišao”, ispričao je on, strahujući zbog toga što je Saveljić i dalje na slobodi i što se vratio do stana gdje je počinio zločin.

“Moja djeca su dosta mala i ostavljamo ih u kući, kada idemo na posao. Nije mi prijatno što ostaju sami, plašim se”, zabrinuto je kazao on.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo, Saveljić, je registrovani duševni bolesnik.

Policija špartala kvartom

Odmah po dojavi, ispred zgrade su stigla dva policijska džipa, a policajci su pretražili cijeli kvart, posebno u pravcu Dajbaba.

Policijaska patrola je ostala da obezbjeđuje zgradu, u kojoj se nedavno dogodila ragedija.

Policija je sedam dana nakon što je ubistvo otkriveno objavila javnu potragu za Saveljićem i medijima dostavila njegvu sliku, uz apel građanima da saznanja o njegovom kretanju prijave na brojeve 122 ili 020/224-015.

“Visok je između 180 i 183 centimetra, mršavije građe, malo poguren i ima svjetliju smeđu kosu. Aleksandar Saveljić je izrazito blijedog lica, izraženog nosa, a moguće da na sebi ima jaknu “vijetnamku” zelene boje”, navela je policija u obavještenju.

Čudno se ponašao i ranije

Saveljić se sumnjiči da je prvo ubio svoju majku, dok je njegova sestra bila na poslu. Kada je došla, sumnja se da je usmrtio je i nju a potom ih jednu pokraj druge položio na pod dnevne sobe, postavio im jastuke ispod glava i prekrstio ruke.

Tragediju porodice Saveljić prijavilin su njihovi rođaci koji su 15. decembra došli u zgradu podgoričke policije i prijavili da se već pet-šest dana ne odazivaju na telefonske pozive.

Kako tvrde komšije, prve čudne simptome u ponašanju Aleksandar je počeo da pokazuje nakon teške traume koju je doživio kao 18-godišnjak u kasarni u Karlovcu.

Poslije očeve smrti 2007. godine, komšije su shvatile da povučeni mladić iz ulaza 19 ima ozbiljne psihičke probleme, nakon što je u stanu tada nožem htio da isiječe žile na rukama.

U potrazi, policija je dostavila fotografiju osumnjičenog Saveljića sa njegovim opisom, kako bi građani na osnovu tih podataka možda mogli da pomognu u traženju ovog mladića.

Galerija

Bonus video: