ATLETIKA

Najmlađa članica je na pravom putu

Ako se zna da je Crne Gore kao najmlađa članica Svjetske atletske asocijacije - IAAF, napravio svjetsku šampionku, onda mi u Evropskoj asocijaciji moramo biti zadovoljni
0 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Marija Vuković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 14.01.2011. 16:24h

- Neostatak infrastrukture je najveća prepreka razvoju atletike u Crnoj Gori i postizanju dobrih rezultata. Ali, ako se zna da je tski savez Crne Gore kao najmlađa članica Svjetske atletske asocijacije - IAAF, napravio svjetsku šampionku, onda mi u Evropskoj atletskoj asocijaciji moramo biti zadovoljni, pogotovo ako se zna u kako kratkom roku ste to uspjeli. Potrebno je vrijeme da se do kraja razvije sistem, a ASCG se kreće u pravom smjeru - kazao je juče predsjednik EAA Hansjorg Virc, nakon dvodnevne posjete Crnoj Gori.

- ASCG nema čak ni svoje prostorije, ali to ne može da obezbijedi Savez, već treba da uradi država. Razgovori sa gradonačelniokom Podgorice dali su nam nadu za budućnost, i nadam se da su ozbiljno shvaćeni sa obje strane. Rezultati se ne postižu bez infrastrukture, a Bar ima dobre uslove. I ne samo to, već i projekte za dalje unapređenje sporta i atletike. Ovdje postoji potencijal i podrška za rad, i zato iz Crne Gore nosim dobre utiske i založiću se u IAAF - u za veću podršku u svakom pravcu - zaključio je Virc.

Iako zemlja bez tradicije i velikih atletskih rezultata, Crna Gora je prošle godine u skakačici u vis, Mariji Vuković u kanadskom Monktonu dobila svjetsku juniorsku šampionku, dok se bacač diska Danijel Furtul plasirao u finale u Monktonu.

- Ono što smo napravili prethodne godione, u ranijim smo mogli samo da sanjamo. Gradonačelnik Miomir Mugoša je obećao izgradnju atletske staze i prostorije, pa će “kraljica sportova” konačno dobiti i na masovnosti. Predsjednik Virc je dobro upoznat sa našom atletikom, uspjesima i problemima, i obećao je da će kod IAAF -a insistrirati da se naši rezultati vrednuju na pravi način - rekao je Milorad Vuletić, predsjednik ASCG.

Preporučujemo za Vas