Dobro da bolje ne može biti

Ako prebrode Belgijance, odbojkaši Budvanske rivijere će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom duela Unterhahing - Jastržebski
93 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Noliko, Foto: ARHIVA VIJESTI
Budvanska rivijera - Noliko, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 14.01.2011. 16:36h

Naziv čuvenog filma Džejmsa L. Bruksa, u kojem je briljirao Džek Nikolson i dobio svog trećeg Oskara, najbolje opisuje epilog žrijeba za osminu finala Lige šampiona - „Dobro da bolje ne može biti”.

Budvanska rivijera, zaista, na žrijebu u Luksemburgu nije mogla da prođe bolje, jer će u osmini finala Lige šampiona igrati sa Nolikom, timom koji su svi igrači i stručni štab priželjkivali. I ne samo to - ukoliko bi eliminisala belgijski tim, koji je prošle sezone oba puta savladao sa 3:1 u grupi C, Rivijera bi se u četvrtfinalu sastala sa boljim iz dvomeča Unterhahing - Jastržebski. Do eventualnog fajnl-fora izbjegnute su tri najbolje ruske ekipe Zenit Kazanj, Lokomotiva Belgorod i moskovski Dinamo, te prvaci Italije (Kuneo), Francuske (Tur), Belgije (Ruselar), Poljske (Belhatov), kao i Slovenije (Bled)!

- U ovih 12 nema loših ekipa, samo odličnih i malo manje odličnih. Kada smo prošli u osminu finala, razmišljali smo da bi bilo dobro da ne putujemo u Rusiju, zbog snage protivnika, dugog putovanja i velike zime. Čak smo više i željeli neke italijanske ekipe, koje su prejake, ali i medijski mnogo zvučnije. Belgijanci su nam po koncepciji i filozofiji najbliži. Da je moglo bolje, nije. Najrealnije je da možemo da se nosimo sa njima - kaže Veselin Vuković.

Trener Budvana ističe da uloga favorita pripada ekipi iz Mazeika, ali...- Noliko nas je prošle sezone oba puta savladao i stigao do finala Kupa CEV. Lani je savladao Lube, ove godine i Kuneo, a rezultatima i igrama je sasvim zasluženo osvojio 1. mjesto u grupi. Zbog svega toga je favorit, ali ćemo pokušati da ga iznenadimo. Nemamo presiju, ali ćemo pokušati da slavimo u prvom meču u Budvi, pa da u revanšu tražimo eventualni prolaz u „zlatnom” setu. Pokušaćemo da napravimo podvig i da dostojno predstavimo širi Balkan, jer u osmini finala nema klubova iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, BiH, Rumunije, Grčke i Turske.

• Koliko su timovi Budvanske rivijere i Nolika drugačiji u odnosu na prošlu sezonu?- Mi smo u boljem ritmu. Imamo iskustvo iz prethodnog učešća u Ligi šampiona, a tri utakmice smo dobili u teškim završnicama, što nam je pomoglo da psihički očvrsnemo. I Noliko je, međutim, jači, jer je na bloku Vijafaru zamijenio Slovenac Radović, a na prijemu servisa umjesto Portugalca Lopeša igra sjajni Kamerunac, koji je lani bio u Leniku. U pitanju je veoma dobra ekipa - zaključio je Vuković.

Budvani će prvu utakmicu sa Nolikom igrati 2. februara u Mediteranskom sportskom centru, a revanš u „Loto domu” u Mazeiku je sedam dana kasnije.Određeno je da će se fajnl-for igrati u italijanskom Bolcanu, a aktuelni prvak Evrope i svijeta Trentino, koji je organizator, ide direktno na finalni turnir.Parovi osmine finala: Kuneo - Lokomotiva Belgorod (par 1), Tur - Dinamo Moskva (2), Ruselar - Belhatov (3), Bled - Zenit Kazanj (4), Unterhahing - Jastržebski (5), Budvanska rivijera - Noliko (6). U četvrtfinalu igraju pobjednici parova 1 i 2, 3 i 4, odnosno 5 i 6.

Biribanti otišao

Budvanska rivijera će u osminu finala ući sa novim korektorom - ugovor sa Franćeskom Biribantijem je sporazumno raskinut uz određeno obeštećenje. Iskusni Italijan najvjerovatnije ide u Iran. - Biribanti je do povrede igrao brilijantno, a nakon dugog oporavka dosta slabije. Ni on, a ni klub, nisu bili zadovoljni onim što pruža, a prije utakmice sa Bledom je tražio od uprave da nakon prvog dijela Lige šampiona dobije raskid ugovora. U narednih nekoliko dana ćemo riješiti pitanje korektora - kaže Vuković.

Muke za Kolakovića

Najveći gubitnik žrijeba je Bled - da je pred svojim navijačima u posljednjem kolu osvojio samo set protiv Jastržebskog, tim Igora Kolakovića bi bio prvi u grupi C.U tom slučaju ne bi već u osmini finala morao da igra sa drim-timom Zenita iz Kazanja, čiju igru nose legendarni američki tehničar Loj Bol, njegov zemljak Vilijam Pridi, jedan od najboljih korektora svijeta Maksim Mihajlov, sjajni Sergej Tetjuhin...

Bonus video: