Katnić će provjeriti "beru" li pokojnici rožajske šume

Iz Uprave za šume, kojom rukovodi Nusret Kalač, danima ne odgovaraju na pitanja o navodnim nezakonitostima prilikom dodjele koncesije za branje drvne građe
56 pregleda 4 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Luka Zeković
Milivoje Katnić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2018. 07:31h

Specijalno državno tužilaštvo ispitaće kako osam rožajskih firmi godinama dobija koncesiju za sječu šume i da li fiktivno prijavljuju broj zaposlenih, među kojima ima i preminulih ljudi, ali i onih koji odavno ne žive u Crnoj Gori.

To je “Vijestima” odgovoreno iz SDT-a na čijem čelu je Milivoje Katnić.

“Specijalno državno tužilaštvo je formiralno predmet povodom anonimnog podneska grupe prerađivača iz Rožaja od 19. 3. 2018. godine i pristupilo je sprovođenju izviđaja radi provjere navoda podneska o postojanju nezakonitosti prilikom dodjele koncesije za korišćenje šuma na području opštine Rožaje i prilikom realizacije samih koncesionih Ugovora”, piše u odgovoru iz SDT-a.

Jedanaest prerađivača drveta iz Rožaja prijavom je tražilo od Katnića da zaustavi poharu državne šume iznad Rožaja.

U prijavi predatoj Katniću piše da prerađivači drveta po zaposlenom dobijaju 350 kubika drvne mase i da pojedini koncesionari, uz nečiji blagoslov, godinama fiktivno prijavljuju zaposlene, kako bi na osnovu toga dobili veću kubnu masu.

Iz Uprave za šume, kojom rukovodi Nusret Kalač, danima ne odgovaraju na pitanja o navodnim nezakonitostima prilikom dodjele koncesije za branje drvne građe.

Bonus video: