"Podgorica zna šta je stand up komedija i voli je"

Večeras će se podgoričkoj publici predstaviti Andrija Dabanović, Vlatko Štampar, Srđan Olman, Omer Hodžić, Srđan Jovanović i Perica Jerković, dok je sjutra bina rezervisana za Marka Puljiza, Miloša Radojkovića, Peđu Bajovića, Gorana Vugrineca, Tina Vodopiveca i Nešu Bridžisa.
1431 pregleda 1 komentar(a)
Sa presa "Opuč" festivala: Nenad Danilović, Andrija Dabanović i Vlatko Štampar, Foto: Boško Purić
Sa presa "Opuč" festivala: Nenad Danilović, Andrija Dabanović i Vlatko Štampar, Foto: Boško Purić

Povodom početka prvog crnogorskog stand up festivala Opuč, koji će se održati večeras i sjutra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 21 sat, održana je konferencija za medije, na kojoj su pored jednog od organizatora, Andrije Dabanovića, govorili i komičari Nenad Danilović (Neša Bridžis) iz Srbije i Vlatko Štampar iz Hrvatske.

“U srijedu je uspješno održana i prva stand up radionica u okviru festivala, koju smo održali kolega Marko Puljiz i ja. Imali smo svega četiri prijavljena učesnika, međutim, to je za našu državu itekako mnogo, samim tim što nemamo ni puno komičara. Nadamo se da će već sljedeće godine biti nekoga ko će moći da ide sa nama na nastupe”, ispričao je Dabanović, koji je istakao zadovoljstvo zbog interesovanja publike.

Kako je kazao, karte za prvo veče su rasprodate, dok je ulaznica za drugu noć ostalo vrlo malo.

“To je dokaz da Podgorica zna šta je stand up komedija i da je voli”, dodao je on i otkrio da će prve večeri on biti u ulozi voditelja, a sjutra Puljiz.

Prisutnima se obratio i Bridžis kojem ovo nije prvi nastup u Crnoj Gori, pa je prokomentarisao publiku.

"Prvi put sam nastupao u Budvi, bilo je super. Generalno, Crnogorci su najduhovitija nacija, to misle za sebe, tako da se malo rvamo sa tim. Uvijek kad ispričaš vic, Crnogorac zna bolji (smijeh). Teška ste publika, više zbog stava “ajde prijatelju da vidim šta znaš, da opravdaš što sam došao”. Naš je posao da razbijemo te predrasude i uspijevamo u tome”, ispričao je komičar iz Srbije, a zatim otkrio i šta je pripremio za svoj nastup.

"Biće novog materijala. Imamo veoma malo vremena, ja sam navikao, a pretpostavljam i ostali, da radim sat i po ili dva. Sada imamo 18 minuta, to je mali vremenski period da se čovjek izrazi, ali spakovaćemo to. Mogu samo da kažem da ćemo napraviti haos, zagarantovan provod...”, kazao je on i iskoristio priliku da pozove publiku.

“Samo nemojte da sjedite u prvom redu, jer ko tamo sjedi najviše naje*e”, šaljivo je poručio Neša Bridžis.

Njegov kolega iz Hrvatske, Vlatko Štampar, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog poziva, jer je između ostalog dobio i priliku da isproba novi materijal pred crnogorskom publikom.

“Sa druge strane lijepo je što nas je 12 komičara na jednom mjestu, pa imamo priliku da se družimo i zezamo”, rekao je on, uz opasku da će obije večeri biti dobre.

“Teško je biti loš u 18 minuta. Jedan od najvećih problema za stand up komičare je odabrati šta ćemo izvesti, jer svako od nas ima dva, tri sata materijala. A fore su komičarima kao djeca, pa moraš odabrati koje dijete ne ide na izlet. Ti ideš, ti si dobra, a ti ne, ti si ružna i osjetljiva...”, slikovito je odgovorio Štampar.

Pored njega i Dabanovića, večeras će se podgoričkoj publici predstaviti Srđan Olman, Omer Hodžić, Srđan Jovanović i Perica Jerković, dok je sjutra bina rezervisana za Marka Puljiza, Miloša Radojkovića, Peđu Bajovića, Gorana Vugrineca, Tina Vodopiveca i Nešu Bridžisa.

Bonus video: