Bronza za kata tim na turniru u Roterdamu

Ekipa, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, pobijedila je Italiju 4:1. To je bio debitantski nastup crnogorskog kata tima u Premijer ligi
0 komentar(a)
Kata tim, Foto: Privatni album
Kata tim, Foto: Privatni album
Ažurirano: 18.03.2018. 15:59h

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore osvojio je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Roterdamu.

Ekipa, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, pobijedila je Italiju 4:1.

Crnogorski tim u petak je pobijedio Maleziju 5:0, ali je u drugom izgubio od Irana 3:2.

Iran je plasmanom u finale povukao u repsaž crnogorski tim i omogućio mu borbu za treće mjesto.

"Zadovoljni završavamo turnir u Roterdamu, osvajanjem bronzane medalje prve u istoriji kada su u pitanju muški kata timovi za Crnu Goru. U meču za bronzu bili smo ubjedljivi protiv Italije 4:1. Nemamo puno vremena za odmor, već sljedećeg vikenda očekuje nas Balkansko prvenstvo u Istanbulu, gdje ćemo još više rasti kao tim i očekujemo da zenit svoje forme postignemo na Evropskom prvenstvu", kazao je član kata tima Vladimir Mijač agenciji MINA.

On je naglasio da kata tim veliku zahvalnost duguje selektoru Jugoslavu Bukiliću i Sportsko rekreativnom društvu Energym.

Crnogorski kata tim u Roterdamu debitovao je na turnirima Serije A i Premijer lige.

Selektor Jugoslav Bukilić, kazao je da je zadovoljan nastupom crnogorskih takmičara na Premijer ligi u Roterdamu.

"Kata tim je osvojio prvu ekipnu medalju u istoriji na Premijer ligi. Malo je falilo da budemo u finalu (3:2), ali i bronzana medalja je odličan uspjeh. Odradili su mečeve sa jako ozbiljnim i veoma iskusnim ekipama, što je veoma važno za podizanje forme do prvenstva Evrope. Vojvodić je u pojedinačnom nastupu sakupio važne bodove i stigao do repesaža", kazao je Bukilić agenciji MINA.

On je naglasio da mu je žao što Biserka Radulović pojedinačno nije bolje prošla, nakon odličnog rezultata u Salcburgu.

"Sljedećeg vikenda nastupamo na prvenstvu Balkana u Istanbulu, što će nam biti odlična provjera i šansa za podizanje forme na jos veći nivo",kazao je Bukilić

Bonus video: