Devet crnogorskih karatista nastupa u Roterdamu

U petak, prvog takmičarskog dana, na programu su kate pojedinačno u ženskoj i ekipno u muškoj konkurenciji
56 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Printscreen
Marina Raković, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.03.2018. 11:46h

Crnogorski karate na turniru Premijer lige u Roterdamu, od petka do nedjelje, predstavljaće devet takmičara.

U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Mario Hodžić (do 67, Omladinac) i Almir Cecunjanin (preko 84, Budućnost), dok će u ženskoj nastupiti Ana Drašković (do 55, Omladinac), Marina Raković (do 68, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović iz Budućnosti i član Podgorice Mijat Vojvodić.

Vojvodić će sa klupskim drugom, Srđanom Vukovićem i takmičarem Bara, Vladimirom Mijačem nastupiti i u ekipnoj konkurenciji.

Biće to prvi nastup muškog kata tima na turnirima Serije A i Premijer lige.

Vojvodić je kazao da očekuje težak turnir, navodeći da su učešće najavili državni timovi većine evropskih država.

"Turnir u Roterdamu biće nam dobra provjera za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu. To je naš prvi pripremni turnir, tako da ne želimo ništa da obećavamo. Dobro smo pripremljeni i fokusirani, daćemo svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno za pobjede vidjećemo. Što se tiče mog individualnog nastupa, u Parizu i Dubaiju nisam uspio da zabilježim pobjedu protiv mnogo bolje rangiranih protivnika. Sa optimizmom nastupam u Roterdamu i vjerujem da mogu da pružim puno toga”, rekao je Vojvodić agenciji MINA.

Trener podgoričkog Omladinca, Žarko Raković kazao je da je Premijer liga u Roterdamu još jedan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

“Znam da će takmičari dati sve od sebe da odrade turnir najbolje što mogu i osvoje što više bodova. To je ujedno dobar test za Evropsko prvenstvo, provjera na jakom turniru da vidimo šta treba ispraviti, a sta je dobro. Daćemo sve od sebe da sve naše navijače i Crnu Goru učinimo ponosnim”, kazao je Raković.

On je naglasio da mu je žao što zbog nedostatka sredstava u Roterdam nijesu mogli da otputuju Nenad Dulović i Jelena Maksimović.

Karatista Budućnosti, Almir Cecunjanin kazao je da će predstojeći turnir u Roterdamu biti dobra provjera i prilika za podizanje forme za Evropsko prvenstvo.

“Konkurencija će biti izuzetno jaka i svi najbolji teškaši će nastupiti. Moja očekivanja su da izborim što bolji plasman i borim se za meč više”, kazao je Cecunjanin.

U petak, prvog takmičarskog dana, na programu su kate pojedinačno u ženskoj i ekipno u muškoj konkurenciji.

U borbama će na tatami karatisti u kategorijama do 60, 67 i 75, a karatistkinje do 50 i 55 kilograma.

Za subotu zakazan je nastup u katama pojedinačno za muškarce i žene ekipno, a u borbama žene do 61, 68ipreko 68, a kod muškaraca do 84 i preko 84 kilograma.

U nedjelju, od deset do14 sati na programu su mečevi za bronzane medalje, dok će vinalni program početi u 14 sati i 30 minuta.

Bonus video: