ATLETIKA

Slađana Perunović i Miloš Mikić prvaci u krosu

116 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Ažurirano: 04.04.2019. 23:49h

Članica Atletskog kluba Nikšić, Slađana Perunović i Miloš Mikić iz podgoričke Sparte osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu. Perunović je u Nikšiću, trci na tri hiljade metara, ubjedljivo trijumfovala ispred atletičarke Podgoričkog maratona, Vesne Pavlićević i klupske drugarice, Lidije Todorović.

Perunović je 12. put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu, a trku je završila za 11 minuta i 2,6 sekundi.

Mikić je u trci na 6.000 metara slavio u vremenu 21 minut i 19 sekundi, ispred Jakova Mijanovića (PG maraton, 22:02,6) i Borisa Čovića (Jedinstvo, 22:40,6).

U konkurenciji cicibana najbolji su bili David Miletić (Nikšić) i Elena Kršić (Lovćen), kod mlađih pionira pobijedili su Aleksandar Marović (Marović) i Anabela Mujović (Sanja), a kod pionira Jovan Đurović (Jedinstvo) i Amina Suljević (Jedinstvo).

Najbrži mlađi juniori bili su Lazar Živković (Lim) i Erna Balijagić (Jedinstvo), u konkurenciji juniora slavili su Aleksandar Miletić (Nikšić) i Anastasija Magdelinić (Jedinstvo), a kod mlađih seniora Marko Đurović (Jedinstvo) i Ema Erović (Jedinstvo).

Na šampionatu, održanom na terenima ispod Trebjese u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, nastupilo je oko 140 atletičara iz 13 atletskih klubova: Budućnost, Mornar, Lovćen, Nikšić, Rudar, Jedinstvo, Sanja, Bar, Arsenal, Lim, Sparta, Marović i Podgorički maraton.

Najviše medalja osvojili su atletičari Jedinstva (12), drugo mjesto osvojio je Nikšić (10), a treće Lovćen (5).