Specijalni tim pretresa stan tužioca Gruja Radonjića

Akcija Specijalnog policijskog tima sprovodi se u okviru istrage protiv više organizovanih kriminalnih grupa i pojedinaca koji se bave zelenašenjem, u okviru koje je i tužilac Radonjić
110 pregleda 19 komentar(a)
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2018. 12:59h

Specijalni policijski tim, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, počeo je pretres stana Višeg državnog tužioca Gruja Radonjića zbog sumnje da je počinio krivično kriminalno urdruživanje i zelenašnje, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Istovremeno, pretresi se obavljaju i u stanovima i kućama koje posjeduju Aleksandar Đurapčević i Nikola Pajović, zbog sumnje da su počinili ista krivična djela.

Akcija Specijalnog policijskog tima sprovodi se u okviru istrage protiv više organizovanih kriminalnih grupa i pojedinaca koji se bave zelenašenjem, u okviru koje je i tužilac Radonjić.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, sumnja se da se tužilac Radonjić duži niz godina bavi kamatašenjem.

Radonjić je nedavno pokrenuo parnični postupak protiv svoje navodne žrtve Danila Pejovića jer mu on duguje 30 hiljada eura.

Pejović je na sudu kazao da mu ne duguje ništa jer mu je taj novac, sa zelenaškom kamatom, vratio nekoliko puta.

“Netačni su navodi iz vaših izvora, da se bavim zelenašenjem, jer kao takav ne bih mogao obavljati tužilačku funkciju”, odgovorio je krajem januara tužilac Radonjić “Vijestima” na pitanje da li je zelenaš.

On je odgovorio da je tačno da je,kao fizičko lice, pokrenuo parnični postupak.

“Pokrenuo sam parnični postupak za naknadu štete, protiv Pejović Danila i njegovog preduzeca DOO "Montenegro prevoz", za iznos od 30 hiljada eura, koje sam mu pozajmio kao dugogodišnjem prijatelju, bez kamate, za šta postoje dokazi u predmetu koji se vodi kod nadležnog Suda”, kazao je Radonjić tada.

Na pitanje odakle mu 30 hiljada eura da pozajmi prijatelju, on je odgovorio: “Sredstva koja sam pozajmio sam stekao prodajom obveznica restitucije, a koja sam dobio shodnu rješenjima Komisije za restituciju, po osnovu nasljeđivanja djedovine, a koji podaci postoje kod navedenog organa, kao i iz ušteđevine. Pomenuta sredstva su uredno prijavljivana Komisiji za konflikt interesa”, napisao je Radonjić u odgovorima.

Na ročištu u Osnovnom sudu u Podgorici 13. februara Pejović je rekao da mu je tužilac Radonjić godinama “završavao” u sudu da presude budu u njegovu korist i da mu je za to davao novac. Pejović je rekao “Vijestima” da je za te usluge tužiocu navodno plaćao po 500 i po 1000 eura.

Bonus video: