Borci Durmitor - Vrhnike izborili 13 finala u Zrenjaninu

360 pregleda 0 komentar(a)
Durmitor-Vrhnika, Foto: Privatni album
Durmitor-Vrhnika, Foto: Privatni album
Ažurirano: 04.03.2018. 13:33h

Takmičari iz Tekvondo kluba “Durmitor –Vrhnika, Montenegro” sa Žabljaka, njih 23 od pionira do seniora, u subotu su bukvalno poharali kristalnu dvoranu u Zrenjaninu na prestižnoj internacionalnoj tekvondo manifestaciji, na kojoj je učestvovalo 600 boraca iz devet država.

Svako od njih vratilo se jutros na Žabljak sa medaljom oko vrata. Uz to pripali su im pehari za ukupno treće mjesto ekipa I drugo mjesto pionirske selekcije.

Iz 13 finalnih borbi, što ni jednom klubu sa Balkana nije uspjelo, sa najsjajnijim odličjima izašli su juniorka-stipendista kluba Ivana Maksimović i pioniri Tijana Đurđić, Ivana Pejović, Milica Kasalica, Luka Pavlović i Vuk Vujičić.

Srebro su osvojili seniorka Tijana Mumin, kadet Lazar Karadžić i pioniri Aleksandra Džabasan, Strahinja Džaković, Anita Simićević, Mihailo Vojinović i Matija Pavlović.

Bronzani su bili juniorka Milica Vojinović, kadeti Jovani Tomčić i Branko Vojinović i pioniri Janko Anđelić, Iva Karadžić, Nina i Anja Bojović, Anđela Simićević, Božica Obradović i Aleksa Krsmanoviću.

Svoj doprinos pravoj žetvi trofeja dali su sekretarka kluba, viši fizioterapeut Mirjana Vuković i treneri prof. Miroslav Brežan i Miloš Lazić.

"Uspjeh u Zrenjaninu predstavlja još jedan dokaz kvalitetnig rada u našem klubu koji postoji tek pola godine. Nekoliko manje značajnih takmičenja bio je uvod za “European Presidents Cup” koji je početkom februara održano u njemačkom gradu Sindelfingenu. U konkurenciji 1.247 takmičara iz 34 države od šest naših boraca pet je osvojilo medalje. Ponosni smo na naše uspjehe uz žaljenje što nije učestvovalo jpoš više naše djece. I dalje ćemo predano raditi kako bi ovakav kontinuitet nastavili i donosili radost svima, od takmičara, roditelja, našeg grada i države ali sad se stvaraju uslovi i za njih. Predstoje nam još dva takmičenja kao i Državno prvenstvo za sve uzrastne kategorije u Podgorici, još kvalitetnija oprema I još dva trenera. Uz ovu djecu učestvovaće I još dva člana kluba, junior i seniorka sa majstorskim zvanjima crnog pojassa 2. i 3. dan", saopšteno nam je iz uprave ovog sportskog kolektiva koji u septembru planira na Žabljaku organizovati međunarodno takmičenje“Durmitor International Taekwondo Open”.

Bonus video: