"Đačića ćemo privesti i dati mu uput za zatvor"

Đačić nije platio kaznu od 600 eura u predviđenom roku i ona je zamijenjena zatvorskom u trajanju od 24 dana
74 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.03.2018. 17:53h

Gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić biće narednih dana priveden u Osnovni sud kako bi mu uručili uput za odlazak u zatvor u Bijelo Polje, jer juče do 12 sati nije uplatio novčanu kaznu po sudskoj presudi, niti se javio na izdržavanje zatvorske kazne.

To je juče “Vijestima” potvrdila predsjednica Osnovnog suda u Pljevljima Radinka Gačević.

Sutkinja Ljiljana Popović kaznila je Đačića (DPS) sa 600 eura zbog prijetnji koje je telefonom uputio partijskom drugu Žarku Vukoviću 1. oktobra 2016.

S obzirom da Đačić nije platio kaznu u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude, novčana kazna zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 24 dana.

Đaćić se već nekoliko dana nalazi na službenom putu u Austriji.

Gaćevićeva je kazala da će naredbu za dovođenje Đačića izdati u sljedećih nekoliko dana, jer trenutno to ne može da uradi zato što je na bolovanju.

Đačić je sa svog telefona dva puta pozvao Vukovića i uputio mu prijetnje: “Đe si bagro da te ubijem, ubiću te kao zeca, likvidiraću te, glavu ću ti otkinuti, đe se nalaziš da dođem da ti glavu otkinem p…o jedna”.

Desetak minuta kasnije, Đačić je vozilom došao ispred kuće Vukovića u naselju Radosavac i kroz otvoreni prozor vozila njegovoj supruzi kazao: “Nemam ja ništa sa tobom, kakvog muža imaš idiota, glavu ću mu otkinuti, ja ću mu biti sudbina a ne Joksimovići”.

Sud je utvrdio da je Đačić postupao u uračunljivom stanju i da je prvostepeni sud odbranu okrivljenog pravilno ocijenio kao sračunatu na izbjegavanje krivične odgovornosti.

Đačić je na prvom ročištu tvrdio da nije zvao Vukovića.

Negirajući krivicu, svjedočeći pred sudom, on je kazao da smatra da kao predsjednik Opštine mora na određeni način da pruži sopstveni otpor primmitivizmu i ljudima koji stoje nisko na društvenoj ljestvici, odnosno škartu.

Đačić je na prvom ročištu tvrdio da nije zvao Vukovića.

U međuvremenu, Vuković je podnio privtnu tužbu protiv Đačića kojom od njega traži odštetu od 5.000 eura.

Bonus video: