Podgoričanin uhapšen zbog sumnji da je prijetio i vrijeđao policajce

Osumnjičeni N.R. će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo
51 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.03.2018. 14:30h

Podgoričanin N.R. (26) uhapšen je zbog sumnje da prijetio policajcima, vrijeđao ih i psovao tokom vršenja službene dužnosti.

"N.R. je sinoć, kako se sumnja, prijetio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede koje im je tom prilikom uputio. Naime, nakon obavještenja od strane Dežurne službe Centra bezbjednosti Podgorica da je izvršeno razbojništvo u kladionici „Volcano“ u ulici Moskovskoj u Podgorici, policijski službenici Interventne jedinice su se uputili na lice mjesta gdje su zatekli N.R. Prilikom preduzimanja službene radnje legitimisanja N.R je, sumnja se, vrijeđao i psovao policijske službenike, upućujući im više ozbiljnih prijetnji po život i tijelo. N.R. je tom prilikom bio u alkoholisanom stanju jer je upotrebom alkometra utvrđeno da je imao 1,56 promila alkohola u krvi", navodi se u saopštenju policije.

"Da bi savladili aktivni i pasivni otpor i izvršili službenu radnju privođenja, policijski službenici su prema N.R. upotrijebili sredstva prinude (fizičku snagu i sredstva za vezivanje). Sa navedenim događajem upoznat je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se nakon sagledavanja činjenica izjasnio da se N.R. liši slobode, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 376 KZCG – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", dodaje se.

Osumnjičeni N.R. će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Bonus video: