Potvrđena optužnica Mugoši u slučaju Carine

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda potvrđena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva, kojom je okrivljenom M. M. stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz Krivičnog zakonika”
112 pregleda 20 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.03.2018. 13:30h

Vijeće Višeg suda potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva kojom je bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, stavljeno na teret krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine.

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda potvrđena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva, kojom je okrivljenom M. M. stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz Krivičnog zakonika”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Višeg suda.

Protiv tog rješenja žalba nije dozvoljena.

Predmet će biti proslijeđen postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva mjeseca.

Odbrana je ranije predložila da Vijeće odluči da nema mjesta optužbi, zbog okolnosti koje isključuju krivično gonjenje.

Optužnica protiv Mugoše za zloupotrebu službenog položaja u predmetu Carine u Viši sud stigla je početkom februara.

Prema ranijim medijskim navodima, Mugoša se, u tom predmetu, sumnjiči da je oštetio budžet za 6,7 miliona eura.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci napravili procjenu štete koja je nastala 2007. godine u poslu koji je sklopila opština sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Glavni grad je toj kompaniji prodao zemlju na Starom Aerodromu za 2,5 miliona eura, što je višestruko manje od procijenjene vrijednosti.

Mugoša je početkom oktobra prošle godine saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, ali je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Bonus video: