Mandić se vratio u Crnu Goru

Načelnik CB Pljevlja, Slavko Vojinović, kazao je da Mandić i njegovi saputnici nijesu privođeni u Centar bezbjednosti jer za to nije bilo razloga. On je rekao da nema elemenata za prekršajnu prijavu zbog ilegalnog prelaska granice, jer su Mandić i njegovi saputnici već prekršajno kažnjeni u Srbiji
348 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2018. 15:15h

Andrija Mandić je prešao iz Srbije u Crnu Goru na graničnom prelazu Ranče, saznaju nezvačno "Vijesti.

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja, Slavko Vojinović, potvrdio je "Vijestima" da je Mandić ušao u Crnu Goru na tom graničnom prelazu.

Vojinović je kazao da Mandić i njegovi saputnici nijesu privođeni u Centar bezbjednosti jer za to nije bilo razloga. On je rekao da nema elemenata za prekršajnu prijavu zbog ilegalnog prelaska granice, jer su Mandić i njegovi saputnici već prekršajno kažnjeni u Srbiji.

On je sinoć oko ponoći ilegalno prešao iz Crne Gore u Srbiju, gdje su ga uhapsili srpski granični policajci.

Srpska policija je, nakon što je od njega uzela izjavu, protiv Mandića podnijela prekršajnu prijavu i privela ga sudiji za prekršaje.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Mandić je nakon toga pušten i nalazi se na teritoriji Srbije. Sa njim su bili i Nenad Cupara, Blažo Kotlaja, Vojislav Pićan i Milan Lekić. I oni su platili prekršajne kazne i nastavili put sa Mandićem.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je Mandiću dozvoljeno da nastavi boravak u Srbiji jer je, navodno, neko od srpskih vlasti to "ispeglao".

U protivnom, on bi prema zakonu, odmah nakon što je uhvaćen u ilegalnom prelasku granice i nakon kažnjavanja kod sudije za prekršaje , morao biti vraćen u zemlju iz koje je došao, osim ako nije zatražio azil, što iziskuje posebnu proceduru.

Jedan od izvora "Vijesti" kazao je da se Mandić, navodno, uputio na sastanak sa Andrijom Jovićevićem.

Isti izvor tvrdi da postoji mogućnost da je njegov ilegalni prelazak bio dogovoren.

"Vijesti" nezvanično saznaju da će Specijalno državno tužilaštvo danas uputiti inicijativu vijeću Višeg suda u Podgorici, kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša, da se Mandiću odredi pritvor do kraja suđenja.

Iz Nove srpske demokratije saopštili su da Mandić nije bježao, već da je morao da pređe u Srbiju da bi se vratio u Crnu Goru

Bonus video: