Da je tad skočio u more, nikad ne bi izronio

Kapetan nam je rekao da je područje oko nas puno ajkula, kojima je tad bilo vrijeme parenja i hranjenja.
2736 pregleda 1 komentar(a)
Helena Kristensen, Foto: Helena Kristensen
Helena Kristensen, Foto: Helena Kristensen

Mnogi zamišljaju da supermodeli vode glamurozne živote bez velikih problema, radeći posao koji nije naročito težak jer je u suštini potrebno samo pozirati, ali je stvarnost ponekad drugačija od naslovnica modnih časopisa, dok snimanja znaju da budu i opasna.

To je zaključak priče manekenke Helene Kristensen, koja se prisjetila jednog snimanja koje ju je svojevremeno užasnulo.

Danska ljepotica, koja je dominirala svjetskim modnim pistama tokom 90-ih, sarađivala je sa poznatim fotografom Fabricijem Ferijem sa kojim je usred Indijskog okeana snimala naslovnicu za prestižni "Vogue" magazin.

"U jednom trenutku pokvario nam se brod. Kopno nije bilo ni na vidiku, a zalihe hrane i vode sve manje. Dok smo čekali pomoć Feri je htio da se osvježi plivajući u okeanu. Taman u trenutku kad je htio da skoči, dotrčao je kapetan panično mašući rukama i vičući na njega da stane", prisjetila se 51-ogodišnja manekenka.

"Da je Fabricio tad skočio, vjerovatno nikad više ne bi izronio. Kapetan nam je rekao da je područje oko nas puno ajkula, kojima je tad bilo vrijeme parenja i hranjenja. Laknulo nam je kad su nas spasili par dana kasnije", dodala je Kristensen u razgovoru za "Daily Mail".

Danska ljepotica je danas u vezi sa glumcem Normanom Ridusom, a posvetila se radu na sopstvenom modnom brendu sa prijateljicom Kamilom Sterk.

Bonus video: