Putuju li Podgoričani za Dan zaljubljenih: Inicijativu uglavnom pokreću žene

Kada je riječ o prazniku žena, Crnogorke su uspjele da organizuju vrijeme i budžet
54 pregleda 2 komentar(a)
Podgoričani, putovanja, Foto: Screenshot (YouTube)
Podgoričani, putovanja, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.02.2018. 09:39h

Iako se Dan zaljubljenih proslavlja sredinom radne sedmice, prema riječima direktora turističke agencije Gallileo, to mnoge neće spriječiti da ga provedu u romantičnoj atmosferi.

"Mislim da su zaljubljene sve generacije, ali ono što je karakteristično uglavnom ta inicijativa za putovanje tim povodom uglavnom kreće sa ženske strane. Kad su u pitanju turistički aranžmani, doduše to su malo kraći aranžmani jer kao što znate praznik zaljubljenih pada baš u sred radne nedjelje,Tako da ćemo mi imati dva aranžmana, jedan podrazumijeva odlazak u Sarajevo, jer tim povodom organizovan je koncert Đorđa Balaševića tako da je to pobudilo ovako najviše interesovanja, i stanadardno imaćemo jednodnodnevni izlet za Dubrovnik", kazao je za TV Vijesti Srđan Kovačević, izvršni direktor agencije Gallileo.

Budući da su Dan zaljubljenih i 8. mart dobar povod da se zgrabi pasoš i uživa u zajednički provedenom vremenu, zbog brojnih obaveza, pojedini sugrađani ipak će ostati u Glavnom gradu.

Kada je riječ o prazniku žena, Crnogorke su uspjele da organizuju vrijeme i budžet, kaže Kovačević, te će ga i ove godine, provesti u nekom od evropskih gradova.

"Ono što mi je drago što su žene CG nekako sačuvale uspomenu na taj praznik i da ga slave na najbolji mogući način a to je konkretno sa nekim putovanjem. Tako da za konkretno taj datum imamo brojnija putovanja i vec sad imamo formirane grupe, imamo formirane grupe za Solun, Bukurešt, Beč, Budmipeštu, za Italiju, Ohrid, Split i izlete za Mostar, Tiranu i Duborvnik. A što se tiče avionskih aranžmana povodom 8. marta već tu imamo grupe za Barselonu, Budimpeštu i Istanbul", navodi Kovačević.

Pablo Neruda davno je rekao da "lagano umire onaj koji ne putuje...", zato Kovačević zaključuje da se iskoristi svaka mogućnost, jer nikad se ne zna, možda se baš zaljubimo u magičnu Barselonu, očaravajuću Budimpeštu ili melanholični Istanbul.

Bonus video: