GP Dobrakovo: U hladnjači pronađeno oko 63 kg marihuane, uhapšen Podgoričanin

128 pregleda 18 komentar(a)
Droga, GP Dobrakovo, Foto: Uprava carina
Droga, GP Dobrakovo, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 10.02.2018. 12:58h

Policiajci i carinici su juče na Graničnom prelazu Dobrakovo kontrolisali teretno vozilo i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 63 kilograma skanka, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da uhapšena jedna osoba iz Podgorice za koju se sumnja da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga

"Službenici Carinske ispostave Dobrakovo u saradnji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Odjeljenja granične policije Bijelo Polje su, 9. februara 2018. godine, na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, zaustavili i kontrolisali specijalno teretno vozilo – hladnjaču marke "Volvo2, podgoričkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao M.M. (28) iz Podgorice. Prilikom detaljnog pregleda vozila, korišćenjem specijalističke opreme – CT 30-fibroskopa i bastera, u tovarnom dijelu hladnjače u patosu pronađen je specijano napravljen bunker tzv "duplo dno" u kome se nalazilo 59 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank ukupne težine 62.845,6 grama", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pronađeni skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: