Racija u lokalu "Cheers": Pronađeno oružje, municija i kokain

"Prilikom pregleda D.D. (39), policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke TT M57 kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu"
120 pregleda 5 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2018. 15:12h

Podgorička policija u saradnji sa Posebnom jedinicom policije izvela je juče raciju u lokalu "Cheers" i tom prilikom pronašla oružje, municiju i kokain.

Uhapšen je D.D. (39)

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije juče izveli raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici i tom prilikom pronašli oružje, municiju i kokain. Jedno lice je lišeno slobode. Naime, službenici CB Podgorica i PJP su, 08.02.2018. godine, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, izvršili raciju u ugostiteljskom objektu „Cheers“ u ulici Njegoševoj. Prilikom pregleda D.D. (39), policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke TT M57 kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu. Daljim pregledom u objektu policijski službenici su pronašli odbačeni pištolj marke Češka zbrojevka sa okvirom u kojem je bilo šest metaka, dok su pregledom G.Đ. (43) policijski službenici pronašli i oduzeli dva pakovanja praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Iz Uprave policije je rečeno da je o događaju obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se D.D. uhapsi i da mu se privede uz krivčnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"U vezi daljih zakonskih postupanja prema G.Đ. kod kojeg je pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, nadležni tužilac će se naknadno izjasniti. U cilju utvrđivanja porijekla i vlasništva pronađenog pištolja, policijski službenici su oružje uputili u Forenzički centrar radi vještačenja, a nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: