Tamara Radunović i Bojana Gojković zlatne u švedskom Borasu

71 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Radunović, Foto: Privatni album
Tamara Radunović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 04.02.2018. 18:23h

Članice Bokserskog kluba Budva, Tamara Radunović i Bojana Gojković, osvojile su zlatne medalje na međunarodnom turniru Golden grls u švedskom Borasu.

Radunović je u konkurenciji seniorki, u kategoriji do 57 kilograma, u polufinalu pobijedila reprezentativku Švedske Sofiju Smit, a u finalu Tanju Slinger iz Švajcarske.

Gojković je u konkurenciji juniorki, u kategoriji do 46 kilograma, u finalu savladala Megan Brinbridž iz Engleske.

Turnir u ženskom boksuokupio je oko 300 takmičarki iz 26 država.

Trener budvanskog kluba Nikola Ružić kazao je da su Radunović i Gojković tim rezultatom još jednom dokazale da su dio svjetske bokserkse elite.

"Do pobjeda došle su velikom dominacijom u ringu i nijednog trenutka nisu dozvolile da sudije dovedu njihove pobjede u pitanje. Za njih je ova godina mnogo važna jer od velikih takmičenja Radunović očekuje seniorako prvenstvo Evrope i svijeta, a Gojković junioraki šampionat Evrope",kazao je Ružić.

On smatra da bi potpuni uspjeh bila medalja sa nekog od pomentutih takmičenja.

"Veliki rad je pred nama i daćemo sve od sebe da zacrtane ciljeve ostvarimo. Moramo se zahvaliti Vidu Ratkoviću, nekadašnjem članu našeg kluba i ada jednom od najboljih trenera u Švedskoj, na pomoći savjetima u toku mečeva naših bokserki", kazao je Ružić.

Bonus video: