Rečević uhapšen u Budvi: Nožem kupio pazar iz kladionica

Inspektori iz Budve i pripadnici Interventne jedinice Novljanina uhapsili par minuta nakon što je naoružan oteo pazar iz "Volkana"
130 pregleda 14 komentar(a)
Razbojnik, Foto: Shutterstock
Razbojnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2018. 06:36h

Novljanin Borko Rečević (32) uhapšen je par minuta nakon što je maskiran i naoružan nožem oteo 800 eura iz kladionice “Volkano” u budvanskom naselju Potkošljun.

Lisice na ruke preksinoć su mu stavili inspektori budvanske kriminalističe policije i pripadnici Interventne jednice, koji su tragajući za njim blokirali budvanska naselja Velji Vinogradi i Potkošljun.

“Vijestima” je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je policijska akcija počela nakon što je prijavljeno da je maskirani razbojnik pokušao da opljačka drugu kladionicu u naselju Velji vinogradi.

“U subotu 27. januara, oko 20 časova, prijavljeno je da je u Veljim vinogradima, u kladionicu pored restorana “Zlatibor” upao naoružani i maskirani razbojnik. Međutim, pobjegao je iz tog objekta, jer radnik nije bio sam. U kladionici je bilo više muškaraca koji su popunjavali listiće i pratili tok fudbalskih utakmica na TV ekranima, koji su skočili kada su vidjeli maskiranog razbojnika sa nožem”, kazao je sagovornik iz policije.

Dodao je da su patrole odmah blokirale naselja Velji vinogradi i Potkošljun, a inspektori kriminalistike i pripadnici Interventne jedinice počeli potragu za njim.

Dok su policajci češljali te djelove grada, razbojnik je uspio je da dođe do kladionice “Volkano”, iz koje je prijeteći nožem oteo 800 eura.

Zaposleni u toj kockarnici odmah su alarmirali policiju, koja je bila na stotinak metara udaljenosti.

“Policija je krenula u potjeru za razbojnikom, koji je počeo da bježi uskim prolazima, pokušavajući da im umakne. Par minuta kasnije stavljene su mu lisice na ruke”, ispričao je sagovornik iz Uprave policije. Isti izvor dodao je da je uhapšeni potom priveden u stanicu policije.

“Tokom ispitivanja i kriminalističke obrade utvrđeno je da stoji i iza razbojništva počinjenog 3. januara u kladionici “Premijer”, na gradskom bulevaru. Tada je, takođe maskiran, prijeteći nožem, oteo 800 eura”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Rečević je juče uz krivičnu prijavu priveden kotorskom osnovnom tužiocu, koji mu je odredio 72-časovno zadržavanje.

Iz Uprave policije nezvanično je saopšteno da je Rečević od ranije poznat hercegnovskoj policiji.

Tamošnji inspektori sumnjiče ga da je počinio 24 teške krađe.

Bonus video: