Radonjić: Na raspolaganju sam tužilaštvu

"Dežurni specijalni tužilac me obavijestio da do 26. januara protiv mene nije pokrenut nikakav postupak, za bilo koje krivično djelo"
157 pregleda 1 komentar(a)
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2018. 07:59h

Viši državni tužilac u Podgorici, Grujo Radonjić, poslao je juče “Vijestima” obavještenje povodom teksta “Tužilac pod lupom zbog zelenašenja”.

Njegovo obavještenje prenosimo u cjelosti:

"Povodom teksta kojeg ste objavili dana 26.01.2018. godine, pod nazivom 'Tužilac pod lupom zbog zelenašenja'', dostavljam vam sljedeće obavještenje: Odmah po saznanju za ovakav tekst, s obzirom da sam javni funkcioner i da ovakav tekst nanosi štetu mojem ugledu, kao i ugledu organa u kojem sam zapošljen i funkcije koju obavljam, otišao sam kod nadležnog dežurnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu i stavio se na raspolaganje ovom tužilaštvu.

Iz obavještenja dobijenog od strane dežurnog tužioca nesporno je utvrđeno da do dana 26.01.2018. godine nije pokrenut nikakav postupak protiv mene za bilo koje krivično djelo, pa je vaš tekst 'da tužilaštvo istražuje kolegu' neistinit.

Međutim, kako moja funkcija i posao koji obavljam ne dozvoljava postojanja bilo kakvih nedoumica, u pogledu postojanja radnji koje bi mogle značiti izvršenje nekog krivičnog djela, a posebno krivičnih djela iz oblasti korupcije i zelenaštva, ja sam se Specijalnom državnom tužilaštvu stavio na raspolaganje, u cilju prikupljanja svih potrebnih obavještenja i dokaza, a radi provjere navoda iznijetih u vašem listu, dana 26. 01. 2018. godine.

U cilju zaštite ličnog ugleda, funkcije i ugleda organa u kojem sam zapošljen, ukazujem da ovakvim tekstovima ne ostvarujete cilj, jer je zaključak da sam pod "lupom zbog zelenašenja" suprotan iznijetim činjenicama iz samog teksta, što šteti i nanosi teške posljedice meni, kao pojedincu, tako i organu u kojem sam zapošljen, a istovremeno urušava i povjerenje građana u vaš list.

Ponovo navodim da neću podleći pritisku, pa u tom smislu ni povući tužbu za naknadu štete koju sam pokrenuo pred nadležnim Osnovnim sudom u Podgorici, protiv Pejović Danila i njegovog preduzeća DOO 'Montenegro prevoz'.

Molim Vas da tekst prenesete integralno”.

Bonus video: