Kolašinac osumnjičen za nesavjestan rad u službi

"U izvještaju komisije je konstatovano da je na području reona “Vučje” bespravno posječeno 836 bukovih stabala ukupne bruto drvne mase 744,80m2, a koje u svojim izvještajima nije evidentirao lugar M.M."
4 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2018. 15:35h

Kolašinska policija podnijela je tužiocu krivičnu prijavu protiv M.M. (50) iz tog grada zbog sumnje da je počinio krvično djelo nesavjestan rad u službi.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u svojstvu lugara zaposlenog u Upravi za šume – Područnoj jedinici Kolašin, zaduženog za čuvanje reona „Vučje”, usled propuštanja vršenja nadzora u reonu sa kojim je bio zadužen, omogućio nepoznatim počiniocima da izvrše bespravnu sječu u šumi koja je državno vlasništvo, u količini od 744,80m2 bruto drvne mase bukovih stabala. On ovu sječu nije evidentirao u svojim izvještajima, usljed čega je pričinjena šteta Upravi za šume - PJ Kolašin u iznosu od 48.830 eura", navodi se u saopštenju policije.

Od strane Uprave za šume je, u julu 2017.godine, formirana komisija čiji je zadatak bio da obiđe reon „Vučje” i utvrdi broj i količinu bespravno posječenih stabala.

"U izvještaju komisije je konstatovano da je na području reona “Vučje” bespravno posječeno 836 bukovih stabala ukupne bruto drvne mase 744,80m2, a koje u svojim izvještajima nije evidentirao lugar M.M. čime je Upravi za šume na taj način pričinjena šteta u iznosu od 48.830 eura", zaključuje se iz policije.

Bonus video: