Dokumentarna predstava "Jami distrikt" otvara "MAKADO"

U okviru ovogodišnje manifestacije, u Podgorici će premijerno biti predstavljeno pet aktuelnih pozorišnih produkcija i koprodukcija iz: Tivta, Kotora, Kolašina, Sarajeva i Podgorice
122 pregleda 1 komentar(a)
Makado
Makado
Ažurirano: 26.01.2018. 10:59h

Treće izdanje “MAKADA - Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja”, otvoriće danas direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan.

U okviru ovogodišnje manifestacije, u Podgorici će premijerno biti predstavljeno pet aktuelnih pozorišnih produkcija i koprodukcija iz: Tivta, Kotora, Kolašina, Sarajeva i Podgorice.

Dokumentarna pozorišna predstava “Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, otvoriće Manifestaciju u 20 časova u Velikoj sali KIC-a. Autorka teksta predstave je Milena Bogavac, a uloge tumače: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi grupa “Vrooom” čiji članovi su: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš.

Autorski projekat Davora Dragojevića “Vrijeme je za magiju”, koji je namijenjen djeci starijoj od tri godine, biće predstavljen u subotu, u sali DODEST, sa početkom u 12 časova. Istog dana u 20 časova biće prikazan autorski projekat Harisa Burine „Tako je govorio Lepi“ sarajevske „Heft“ produkcije.

Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora gostovaće sa predstavom “Gospodin Foka” 28. januara u Velikoj sali od 20 časova, dok će “MAKADO” zatvoriti predstava “Krivica” kolašinskog “Korifej teatra” u ponedjeljak, 29. januara u sali DODEST u 20 časova. Tekstopisac ove predstave je Nebojša Romčević, a režiju i izvedbu potpisuju Đorđije Tatić i Anđelija Rondović.

Ulaznice su besplatne, osim za predstavu “Tako je govorio Lepi” za koju karta košta 5 eura. Ulaznice se mogu podići na biletarnici KIC-a koja radi od devet do 20 časova, a vikendom dva sata prije predstave.

Bonus video: