Tužiocu zbog neažurnosti uzeli istragu brutalnog ubistva

Jovićević je Radonjiću oduzela predmet istrage ubistva Igora Mitrovića, koji su završile njegove kolege dok je on bio na odmoru
399 pregleda 6 komentar(a)
Grujo Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Grujo Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.01.2018. 17:56h

Viša državna tužiteljka u Podgorici, Vesna Jovićević, oduzela je predmet istrage ubistva Igora Mitrovića (39) tužiocu Gruju Radonjiću.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Jovićević je kolegi Radonjiću predmet uzela istog dana kada je organizovana konferencija za medije povodom rasvjetljavanja ubistva Mitrovića.

Radonjić je juče to negirao.

“To nije tačno. I dalje postupam u tom predmetu, tragamo za ubicom”, kazao je juče tužilac Radonjić “Vijestima”.

Međutim, izvori “Vijesti” tvrde da je Radonjićev doprinos rasvjetljavanju ubistva Mitrovića bio minimalan i da su predmet , udruženim snagama, iznijele njegove kolege iz Višeg tužilaštva i rukovoditeljka tog tužilaštva Jovićević u saradnji sa barskom policijom.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Radonjić se kolegama i policijskim inspektorima koji su radili istragu ubistva navodno nije ni javljao na telefon. U periodu kada je istraga bila najaktivnija i kada su policiji bila neophodna uputstva i potpisavanja naloga tužioca Radonjića, on je bio na odmoru i telefon mu je bio isključen, tvrde izvori “Vijesti”

Tužiteljka Jovićević je sačekala da se on vrati sa odmora, a do tada su ona i Radonjićeve kolege istragu uspješno okončali. Kada je sve bilo završeno, Jovićević je navodno poslala Radonjića da na konferenciji za medije pročita saopštenje koje su mu, takođe, sačinile ona i kolege.

Odmah nakon toga Jovićević mu je, na kolegijumu pred svim višim tužiocima, uzela predmet sa obrazloženjem da je postupao neažurno.

Tužilac Radonjić je na funkciju višeg državnog tužioca imenovan 11. januara 2017. godine.

Ubistvo Baranina Igora Mitrovića, 18. jula 2017. godine, jedno je od najokrutnijih koje se u Crnoj Gori dogodilo, jer je on ubijen naočigled njegove maloljetne djece i supruge.

Zbog sumnje da je počinio to ubistvo osumnjičen je Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, državljanin Srbije.

On je osumnjičen da je iz neposredne blizine, dok je sjedio u autu sa porodicom, ispalio Mitroviću dva metka u glavu i jedan u vrat.

Crnogorska policija i dalje, sa kolegama iz Srbije i regiona, traga za Jovanovićem.

Bonus video: