Vještak neprecizan o povredama Markovića

Saslušanjem doktora Urgentnog centra sutkinja će pokušati da utvrdi na koji je način Ostojić nanio povrede Markovićima
74 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Ostojić, Foto: Savo Prelević
Dimitrije Ostojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2018. 16:30h

Vještak Nemanja Radojević nije se juče mogao izjasniti da li je ožiljak na glavi Nikole Markovića od posjekotine ili prskotine.

Specijalista sudske medicine ožiljak na glavi urednika lista “Dan” pregledao je u sudnici Osnovnog suda, u nastavku suđenja Dimitriju Ostojiću, optuženom da je lakše povrijedio Markovića, a teže njegovu suprugu Vanju Ćalović Marković.

Radojević je pojasnio da je prskotina nastala ukoliko se zdjela nije polomila, a da je posjekotina mogla nastati samo ako se zdjela polomila od udarca u Markovićevu glavu.

Objasnio je da se, usljed činjenice da je rana hirurški obrađena, ne može tačno utvrditi na osnovu ožiljka o kojoj rani je riječ, ali da je on zbog debljine i dužine ožiljka bliži mišljenju da je riječ o prskotini.

"Očekivala sam od vještaka da će se, kako je ranije izjavio, na osnovu uvida u ožiljak moći precizno odrediti da li je riječ o posjekotini ili prskotini. Zato želim da pozovem i doktore kako bi otklonili i tu dilemu”, kazala je sutkinja Željka Jovović.

Ona je naložila da na narednom ročištu svjedoče ljekari koji su u junu prošle godine zbrinuli povrijeđenog Markovića, nakon sukoba sa bivšim radnikom Mreže za afirmaciju nevlaidnog sektora (MANS).

Saslušanjem doktora Urgentnog centra sutkinja će pokušati da utvrdi na koji je način Ostojić nanio povrede Markovićima.

Ostojićev branilac, advokat Sava Kostić smatra da je ta činjenica ključna za slučaj, jer Markovići tvrde da su istrpjeli dva udarca keramičkom zdjelom. Prigovorio je vještačenju, ističući da su ljekari koji su tretirali ranu, u medicinskom izvještaju naveli da je Marković zadobio posjekotinu.

On je i predložio saslušanje ljekara koji su zbrinuli Markovića.

Zastupnik Markovića, advokat Veselin Radulović protivio se Kostićevom zahtjevu, obrazlažući da vodi odugovlačenju postupka.

Ostojić i Markovići sukobili su se u porodičnom stanu bračnog para. Ostojić je ranije pred tužiteljkom Snežanom Šišević rekao da ga je bračni par Ćalović -Marković oštetitio za novac i da se branio. Marković je, međutim, rekao da je Ostojić u njihovom stanu radio sitne prepravke, kada je napao njega i njegovu suprugu čekićem i drugim predmetima.

Bonus video: