NAJAVA IZ PARKING SERVISA

Uskoro besplatna parking mjesta za trudnice u Podgorici

Iz preduzeća Parking servis poručuju da razloga za brigu nema, te da će procedura za dobijanje besplatnih mjesečnih karata biti jednostavna
175 pregleda 2 komentar(a)
kccg, parking, Foto: Screenshot (YouTube)
kccg, parking, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.01.2018. 12:36h

Parking servis planira da obezbijedi besplatna parking mjesta za trudnice. Ta mjesta prvo će biti otvorena kod Kliničkog centra Crne Gore. Procedura potrebna za dobijanje besplatnih mjesečnih karata biće prilično jednostavna, poručuju iz preduzeća Parking servis.

Milica Stanišić, koja je u devetom mjesecu trudnoće, kaže da je vijest da će trudnicama biti obezbijeđen besplatan i posebno obilježen parking jako raduje.

"Vjerujte da je problem da se parkiramo po gradu, a i nemamo nešto pravo prvenstva nigdje, kad čekamo u redovima, rijetko ko praktikuje da nas pušti. Mnogo je teško naći slobodno parking mjesto uopšte, oko Kliničkog centra pogotovo, nadam se da će to da zaživi", kazala je Stanišić.

Međutim, buni je na koji način će odgovorne službe provjeravati da li je neko u drugom stanju ili ne.

"Pa ne znam, možda neka naljepnica se dobija od izabranog doktora, iz Doma zdravlja, ne znam kako drugačije. Sve je to pod velikim znakom pitanja."

Iz preduzeća Parking servis poručuju da razloga za brigu nema, te da će procedura za dobijanje besplatnih mjesečnih karata biti jednostavna.

"Biće podijeljene ovakve parking karte koje će biti modifikovane upravo za tu potrebu i one će moći putem tih karata da ostvaruju svoje pravo na besplatan parking. Kompletna procedura biće na našem sajtu, biće vrlo jednostavno ostvariti pravo na to, kao što se ostvaruje pravo na mjesečne pretplate kao i pravo na parkiranje za mjesta za osobe sa invalidietetom, dokumentacija će biti minimalna, i neće biti komplikovano ni ostvariti ni koristiti to pravo", kazao je Nusret Canović, direktor preduzeća Parking servis.

U udruženju Roditelji smatraju da je ova ideja jako dobra, iako napominju da nije nova jer postoji u mnogim gradovima širom svijeta. Dodaju i da su zabrinuti zbog eventualne zluopotrebe.

"Do zloupotrebe uvijek može da dođe, mi smo umjetnici da napravimo krivine i izbjegnemo zakone i pravila. Međutim, recimo to bi moglo da se izbjegne u ovom slučaju, recimo tako da trudnica svaka kojoj je potrebna naljepnica dobije to na određeni vremenski period, u toku trajanja njene trudnoće, tako da i na taj način mogu dodatno da provjere, naljepnica na automobilu stoji određeno vrijeme tako da tu recimo možemo izbjeći neki dugoročni period kada se može zloupotrijebiti", navodi Lejla Abdić, NVO Udruženje roditelji.

Iako još uvijek nije poznato kad tačno kreću sa realizacijom ove ideje, iz preduzeća Parking servis navode da će besplatna parking mjesta prvo biti otvorena kod KBC-a, a zatim i ispred ostalih zdravstvenih ustanova.

Preporučujemo za Vas