PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Bijelo Polje: Oduzete nelegalne cigarete, dvije osobe navodile na ovjeravanje neistinitog sadržaja?

1 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 15.01.2018. 15:14h

Troje Bjelopoljaca je osumnjičeno za krivična djela nedozvoljena trgovina i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kod M.P. (64) je policija našla i oduzela nelegalne cigarete u vrijednosti od 2.000 eura prilikom pretresa njegovog stana.

"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 28.600 komada raznih vrsta cigareta ukupne vrijednosti od oko 2.000 eura. M.P. nije imao odobrenje za bavljenje trgovinskom djelatnošću, a cigarete su bile bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore. Oduzete cigarete su predate službenicima Uprave carina Crne Gore na dalje postupanje", piše u saopštenju.

Protiv B.K. (48) i V.S. (54) je podinjeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Oni su, kako se sumnja, u dva navrata – B.K. 12.08.2015. godine a V.S. 10.08.2015. godine, ovjerili izjave kod notara da nemaju neizmirenih obaveza prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi Crne Gore, kao osnivači firme d.o.o. „Dera“ Bijelo Polje. Oni su, sumnja se, 12.08.2017. godine, tako potpisanu dokumentraciju dostavili Centralnom registru privrednih subjekata u Podgorici, iako su znali da su podaci u izjavama neistiniti. Na osnovu ove dokumentacije Centralni registar privrednih subjekata je sproveo postupak dobrovoljne likvidacije preduzeća u skraćenom postupku, pri čemu je oštećen Budžet Crne Gore za iznos od 6.749 eura.", kazali su iz Uprave policije.