Vuksanović prijavio da se vozač autom zaletio u njegovom pravcu

Prijavljeni vozač i njegov suvozač negirali su navode prijave poslanika HGI
301 pregleda 36 komentar(a)
Adrijan Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Adrijan Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2018. 11:52h

Policija u Tivtu pronašla je vozača kojeg je poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović prijavio da se automobilom zaletio u njegovom pravcu, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su prijavljeni vozač S.R. i njegov suvozač V.S. iz Tivta negirali navode prijave, a da se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Iz policije su kazali da je Vuksanović u petak, 12. januara, pola sata prije ponoći, prijavio tivatskoj policiji da je u naselju Donja Lastva u Tivtu, dok je pješačio, nepoznati vozač automobila „VW Polo", tivatskih tablica, krenuo prema njemu, a zatim automobilom naglo skrenuo u stranu, te da je, nakon što ga je umalo udario, iz vozila glasno vikao prema njemu.

"Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom u prostorijama OB Tivat u 23,50 obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića. U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve ali da prolaskom navedenim putem nije ni primjetio Vuksanovića. Ubrzo je identifikovan i suvozač S.R, a radi se o V.S. iz Tivta. V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R," ističu iz Uprave policije.

Tužilac u Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"O postupanju policijskih službenika i o stavu nadležnog tužioca je upoznat i Vuksanović, a dalji operativni rad je u toku," zaključuju iz policije.

Vučinović: nadležni da utvrde je li događaj politički motivisan ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca

Najoštrije osuđujemo sinoćnji incident u kojem je Adrijan Vuksanović, poslanik HGI u Skupštini Crne Gore, doživio napad automobilom, saopštila je danas Marija Vučinović, predsjednica HGI.

"Pozivamo nadležne organe da utvrde, je li pomenuti događaj motivisan političkim djelovanjem HGI i njenim predstavnikom u Parlamentu ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca u kojem je Vuksanović doživio veliku neprijatnost. Očekujemo da će institucije brzo i efikasno riješiti ovaj nemili događaj, imajući u vidu i slične pojave koje su bile upućene protiv političkih predstavnika Hrvata u Crnoj Gori", rekla je Vučinović.

HNV: Najoštrije osuđujemo incident, pohvale policiji

Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) Crne Gore najoštrije osuđuje incident koji se dogodio sinoć u Donjoj Lastvi, kada je grupa mladića automobilom nasrnula na Adrijana Vuksanovića, poslanika HGI u Skupštini Crne Gore, saopšteno je danas iz tog vijeća.

"Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pohvaljuje brzu i efikasnu akciju odjela bezbjednosti Tivat u rasvjetljavanju ovog događaja", navodi se u saopštenju HNV koje potpisuje predsjednik HNV, Zvonimir Deković.

Bonus video: