U požaru u Podgorici uništen stan šestočlane porodice

Trenutno su Ćetkovići smješteni kod rodbine. Kako stan nije bio osiguran, ovoj porodici pomoć bi mnogo značila. Bez krova nad glavom i bez spašenih stvari, sa jednim zaposlenim članom porodice, neće biti jednostavno izdržavati porodicu
369 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2018. 19:11h

Šestočlana porodica Ćetković ostala je jutros bez krova nad glavom, nakon što im je u požaru potpuno uništen stan.

Požar je izbio u centru grada, u stanu u Ulici Kralja Nikole, preko puta Sahat kule.

U ranim jutarnjim časovima Dalibor Ćetković, otac četvoro maloljetne djece, osjetio je dim u spavaćoj sobi.

"Kako imam problema sa astmom prvi sam osjetio dim i pošao da vidim šta se dešava“, rekao je Dalibor.

Međutim, kada je otvorio vrata dnevne sobe požar se još više razbuktao, a njega je pritisak odbacio nazad.

"Vijestima“ je kazao da je odmah nakon toga otišao da probudi suprugu i djecu. Zbog velikog požara i dima nije bilo moguće izaći na ulazna vrata stana, te je supruga Dejana djecu od godinu i po i tri godine samo izvukla iz kreveta i oni su u pidžamama, bez ičega, izašli na terasu koja je povezana sa susjednim stanom.

Vatrogasce su odmah pozvali, ali i nakon intervencije, šteta u jednosobnom stanu je potpuna.

"Dojavu da se vidi dim iz stana dobili smo od prolaznika u 6 sati i 7 minuta. Prvo je upućeno jedno vozilo sa tri vatrogasca jer smo mislili da se dimnjak zapalio. Kada su pretražili zgradu i uočili da je požar u stanu, odmah su pozvali pomoć. Na lice mjesta su upućena tri vozila sa osam vatrogasaca. Dolaskom na lice mjesta zatečen je požar u poodmakloj fazi koji je zahvatio kuhinju i dnevni boravak. Požar je lokalizovan u 6.37 časova", kazao je komandir Službe zaštite Andrija Čađenović.

U požaru je nastala veća šteta na dvije prostorije, a ostatak stana stradao je od dima i gareži.

"Tu su bili vatrogasci, MUP i sudski vještak, koji su preliminarno utvrdili da je požar izbio zbog loših električnih instalacija, ali će konačne imati za par dana“, kazao je Dragan Ćetković, Daliborev otac.

Iako se stanari u zgradi griju i na drva, Dragan je istakao da tokom noći nije gorela peć, te da ona nije mogla biti uzrok požara. Dalibor je još uvijek u šoku i ne zna šta će biti njegov sljedeći korak.

"Mogu samo da kažem da na svu sreću dvoje starije djece, od 9 i 7 godina nisu bila tu, jer oni inače spavaju u dnevnoj sobi gdje je i izbio požar“, ispričao je Dalibor.

Trenutno su Ćetkovići smješteni kod rodbine, a o materijalnom još ne mogu da razmišljaju. Kako stan nije bio osiguran, ovoj porodici pomoć bi mnogo značila. Bez krova nad glavom i bez spašenih stvari, sa jednim zaposlenim članom porodice, neće biti jednostavno izdržavati porodicu.

"Nadam se da će gradska uprava imati razumijevanja za njihov slučaj, ipak je u pitanju mladi bračni par sa četvoro maloljetne djece“, kazao je Dragan Ćetković.

Porodici Ćetković, Glavni grad će obezbediti troškove stanarine sve dok se njihova stambena jedinica ponovo ne osposobi za stanovanje, obećao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović u razgovoru sa Draganom Ćetkovićem.

Gradonačelnik Stijepović je takođe istakao da će, u dogovoru sa porodicom, radnici Agencije za stanovanje i preduzeća Čistoće već ujutru ući u stan kako bi prvo obezbijedili uslove za sanaciju a potom, u dijelu koji je u njihovoj nadležnosti, pristupili saniranju posljedica ovog teškog požara.

Galerija

Bonus video: