Detoksikacija kože u 5 jednostavnih koraka

Kad god ste u mogućnosti nemojte se šminkati, vašoj koži potreban je odmor
98 pregleda 0 komentar(a)
koža, njega kože, Foto: Shutterstock
koža, njega kože, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2018. 14:00h

Ukoliko konzumirate dosta kafe, obožavate slatkiše ili ste jednostavno često pod stresom, vaša koža će trpjeti. Ukoliko ste primjetili na vašoj koži promjene izazvane burnim izlascima ili nekim od gore spomenutih uzroka, potrebna joj je adekvatna njega.

Možete probati jednostavan detoks kože u 5 koraka:

1. Osnovna njega

Uhodana rutina preduslov je za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji vašoj koži prijaju ne odstupajte od njih. Potrebno je zaštiti kožu preko dana i adekvatko je nahraniti u toku noći. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne nege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete vidjeti promjenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

2. Naparite lice

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svježu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete da napravite sami pomoću peškira i posude tople vode, pri čemu treba biti oprezan.

3. Dubinski očistite pore

Neophodno je da dva do tri puta nedeljno dubinski očistite lice, maskom, koja .e iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiti je za nastavak tretmana i adekvatnu njegu.

4. Dajte koži da diše

Kad god ste u mogućnosti nemojte se šminkati, vašoj koži potreban je odmor.

5. Hidrirajte kožu

Djeluje kao da ste ovo čule već 1000 puta, ali ovo je zaista korak koji u njegi kože ne smijete preskočiti! Hidrirajte kožu, mažite kreme i pijte dosta vode, prenosi Ljepota i zdravlje.