Na redu zetska kriminalna grupa: Policija će da utvrdi čije su pare

Krstović je navodni član zetske kriminalne ekipe koja je krajem juna u budvanskoj diskoteci Trokadero maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera
2407 pregleda 16 komentar(a)
Policija, Foto: Savo Prelević
Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2017. 07:21h

Dva skupocjena automobila, 182.450 eura, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone i druge stvari oduzela je juče policija od Podgoričanina Igora Krstovića (32).

Iz Uprave policije saopštili su da je Krstović bezbjednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Pojasnili su da će u saradnji sa nadležnim tužiocem utvrditi porijeklo novca oduzetog od Krstovića.

Nakon pretresa taj tridesetdvogodišnjak priveden je u prostorije podgoričkog Centra bezbjednosti.

Iz UP su kazali da su službenici Sektora kriminalističke policije nalog za pretres dobili od sudije za istragu Višeg suda, i da je akcija rađena u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom (VDT) u Podgorici. Osim novca, ugovora, mačete i telefona Krstoviću su oduzeli metalni boks, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti, “BMW X4” i “Mini Cooper”.

“O privremeno oduzetim predmetima obaviješten je državni tužilac u VDT u Podgorici. Konsultacije u vezi sa ovim predmetom su u toku”, saopšteno je iz policije.

Svi predmeti će, saopštili su, biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Krstović je navodni član zetske kriminalne ekipe koja je krajem juna u budvanskoj diskoteci Trokadero maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera.

Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) nekoliko dana kasnije dobili su odriješene ruke da u Trokaderu “disciplinuju” tu ekipu.

Specijalci su tada, oko dva sata poslije ponoći, ušli u diskoteku i krenuli ka separeima u kojima su bili pripadnici kriminalnog miljea - zećani i škaljarci.

Tada su pretreseni Krstović, Radivoje Drekalović, Minja Šaković... Jedna grupa oborila je na pod i pretresla navodne pripadnike škaljarskog klana, mahom Budvane, koji su sjedjeli u prvom separeu, a druga

Zećane koji su bili u trećem separeu i njihovo obezbjeđenje, među kojima su bila i dvojica aktivnih policajaca.

Bonus video: