Bar: Policija ispod haube našla oko kilogram marihuane, tri osobe uhapšene

116 pregleda 4 komentar(a)
Marihuana, Foto: Uprava policije
Marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.12.2017. 15:58h

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge juče su sa Interventnom jedinicom barske policije pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i tom prilikom uhapsili tri osobe osumnjičene za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Odsjeka i Interventne jedinice CB Bar su, 21.12.2017. godine oko 21.50 časova, na magistralnom putu Podgorica-Bar u mjestu Haj -Nehaj, zaustavili automobil marke "VW Golf II", bosanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.J. (21) iz Rogatice, privremeno nastanjen u Baru, dok su se u vozilu nalazili J.B. (22) i D.L. (32), oba iz Bara. Pregledom osoba i vozila, policajci su ispod haube pronašli jedno veće pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 1,014 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su D.J, J.B. i D.L. imali namjeru da drogu stave u tzv. uličnu prodaju u Baru.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.J, J.B. i D.L. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga. Pronađena biljna materija biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: