Sud dvije godine ne može da nađe Đukanovića da se izjasni da li je ugrožen

Tužilaštvo je podiglo optužni predlog, a da prethodno nijesu ni pitali Đukanovića da li se osjećao ugroženo, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela, pa je neophodno njegovo saslušanje u sudu, kako bi se postupak nastavio
29 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.12.2017. 07:39h

Suđenje Luki Vukojeviću, optuženom da je ugrozio sigurnost bivšem premijeru Milu Đukanoviću, opet je juče odgođeno u podgoričkom Osnovnom sudu.

Sudija Nenad Vujanović je sljedeći pretres zakazao za 29.januar.

Đukanović se već dvije godine ne pojavljuje u podgoričkom Osnovnom sudu, a sud ne uspijeva da mu uruči poziv kako bi odgovorio da li se osjećao ugroženo.

Advokat Sergej Sekulović je za “Vijesti” ocijenio da taj proces urušava ugled i autoritet pravosuđa.

On ukazuje da ili nešto nije u redu sa dostavnom službom suda ili da postoji prećutan dogovor da slučaj zastari.

“Najblaže rečeno je neobično da se gospodinu Đukanoviću već dvije godine ne može uručiti poziv. Odgovornije bi bilo da gospodin Đukanović, ako se ne osjeća ugroženo to jasno i kaže, što bi omogućilo tužilaštvu da odustane od krivičnog gonjenja”, istakao je advokat.

Tužilaštvo je podiglo optužni predlog, a da prethodno nijesu ni pitali Đukanovića da li se osjećao ugroženo, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela, pa je neophodno njegovo saslušanje u sudu, kako bi se postupak nastavio.

Vukojević je ranije u odbrani tvrdio da je komentar na portalu “Vijesti”, zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije Kuća od karata i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome.

Tako da Vukojeviću, koji redovno dolazi na sve zakazane pretrese, ostaje da čeka da taj postupak zastari - maja 2019. ili, što je malo vjerovatno - da tužilaštvo odustane od krivičnog gonjenja.

Bonus video: