Herceg Novi: Pretukli, vezali, pa opljačkali muškarca

D.T (21) i još dvije osobe su kako se sumnja, došli maskirani do kuće V.T. u naselju Zelenika, nasilno ušli u kuću, udarali ga i vezali. Iz kuće ukradeno oko 100 eura, 20 konvertibilnih maraka, više flaša alkoholnog pića, cigarete, LCD televizor, mobilni telefon i određena količina vodovodnog materijala
314 pregleda 4 komentar(a)
lopov, pljačka, Foto: Shutterstock.com
lopov, pljačka, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.12.2017. 11:00h

Novljanin D.T. (21) uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvije osobe opljačkao i pretukao sugrđanina V.T. (67).

"Službenici CB Herceg Novi su, postupajući po prijavi V.T. (67) iz Herceg Novog, od 12.12.2017. godine, identifikovali i lišili slobode D.T. zbog sumnje da je sa još dva lica počinio krivično djelo razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, oko 19 časova, došli maskirani do kuće V.T. u naselju Zelenika i nakon što je oštećeni otvorio balkonska vrata oni su nasilno ušli u kuću, zadajući mu udarce u predjelu glave i tijela, nakon čega su ga oborili i vezali mu ruke i noge na leđa, zahtjevajući od njega uz prijetnje i udarce da im kaže gdje se nalazi novac u iznosu od 3.000 eura. Nakon toga ova lica su, sumnja se, izvršila premetačinu u svim prostorijama trospratne kuće i otuđili novac u iznosu od oko 100 eura, 20 konvertibilnih maraka, više flaša alkoholnog pića, cigarete, LCD televizor, mobilni telefon i određenu količinu vodovodnog materijala", saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su razbojnici V.T. prebacili u kupatilo i zaključali, a zatim se sa lica mjesta udaljili u nepoznatom pravcu vozilom "opel vektra", hercegnovskih tablica, vlasništvo V.T.

"Nakon skoro tri sata oštećeni je uspio da se djelimično oslobodi vezova a zatim je prijavio navedeni događaj policijskim službenicima CB Herceg Novi. Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, iste večeri policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli otuđeno vozilo u naselju Bijela. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci koji je naložio da se D.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo", saopšteno je iz policije.

Policija radi na identifikaciji preostala dva izvršioca krivičnog djela, a svi tragovi pronađeni na licu mjesta, kao i iz otuđenog vozila, će biti dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: