DF: Da li Savić i Mugoša imaju platu 650 eura?

"Svjesno, u sadejstvu sa specijalnim državnim tužiocem M.Š.K. predsjednik Višeg suda kreira montažu državnog udara koja ima za cilj podizanje optužnice protiv lidera najjačeg opozicionog saveza"
91 pregleda 34 komentar(a)
Saša Sinđelić, Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Foto: Printscreen
Saša Sinđelić, Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.12.2017. 11:46h

Predsjedništvo Demokratskog fronta pitalo je predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da li Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu 650 eura?

Predsjedništvo DF-a ranije je postavilo 15 pitanja predsjednici Vrhovnog suda.

"Nakon skandalozne odluke Suzane Mugoše da ne dozvoli postavljanje pitanja svjedoku saradniku u vezi sa iskazom koji je dao pred sudijom Borisom Savićem kad mu je dodijeljen status, ozbiljno se potvrđuje stav Vesne Medenice o "jadnim" sudijama koje primaju 650 eura i koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. Kako je predsjednik Višeg suda Boris Savić, 22. novembra 2016. mogao Saši Sinđeliću da dodijeli status svjedoka saradnika i to na ime Aleksandar Sinđelić, a da još nije odgovarao za krivična djela zloupotreba službenog položaja, ometanje pravde i prikrivanje identiteta lica koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici? A da ovaj kriminalni akt bude kompletiran, Boris Savić se u rješenju poziva na krivični predmet koji se vodi protiv izmišljenog Eduarda Širokova a ne Šišmakova. Znači, svjesno, u sadejstvu sa specijalnim državnim tužiocem M.Š.K. predsjednik Višeg suda kreira montažu državnog udara koja ima za cilj podizanje optužnice protiv lidera najjačeg opozicionog saveza", navodi se u saopštenju DF-a.

Poslali su i integralan iskaz Saše Sinđelića koji je dao 22. novembra 2016. pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao Savić, a nakon kojeg je dobio status svjedoka saradnika kao Aleksandar Sinđelić.

"U ovom iskazu se jasno vidi da pravosnažno osuđeni ubica Saša Sinđelić izjavljuje kako je prilikom prvog susreta sa navodnim Edijem pokušao da mu proda nekakv mač, da nisu razgovarali o politici, a posebno nisu spominjali Crnu Goru, i da je njegov drug Edi kolekcionar - nacionalista po zanimanju. Takođe, Saša Sinđelić u svom iskazu, a tiče se dešavanja ispred Skupštine 16. oktobra 2016. govori o čitavoj opoziicji, i čovjeku iz okruženja rukovodstva DF-a, koji nije lider ni funkcioner, a koji navodno treba da preuzme telefon od Bratislava Dikića. Kako nakon godinu dana Saša Sinđelić iz temelja mijenja svoj iskaz na osnovu kojeg je dobio status svjedoka saradnika pravo je pitanje za Borisa Savića, Suzanu Mugošu i M.Š.K. Odjednom iščezava opozicija i čovjek iz okruženja rukovodstva DF-a, ali zato u najnovijoj verziji Predsjedništvo DF-a preuzima kompletnu organizaciju državnog udara. I dok nas M.Š.K. optužuje da smo planirali državni udar, a Sinđa da smo izdali jer nismo planirali državni udar, Viši sud svakodnevno postaje poprište sukobljenih dijagnoza svjedoka saradnika i specijalnog državnog tužioca. Zašto Suzana Mugoša ne dozvoljava postavljanje pitanja na okolnosti koje se tiču Sinđelićevog iskaza od 22.11.2016. lako je zaključiti, kao što je lako zaključiti zbog čega odbija privremeno odbacivanje optužnice dok u Viši sud iz Novog sela ne stigne 125.500 eura koje su nestale na letu Beograd - Podgorica. Zbog svega navedenog, gospođo Medenica, pitamo Vas još jednom : da li je moguće da Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu samo 650 eura? A zbog svega gore navedenog, vjerujemo da ima smisla još jednom postaviti pitanje : đe su pare Milivoje?", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: