Uhapšen Budvanin: Njegovi otisci na bombama pronađenim u junu?

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru kojem će ovo lice biti privedeno uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo ovo krivično djelo", kazali su iz Urave policije.
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.11.2017. 12:56h

Budvanska policija danas je uhapsila je danas M.B. (32) iz Budve zbog sumnje da je ljetos počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je uhapšen poslije DNK analize i vještačenja bombi, koje su pronađene u junu u Budvi.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su danas, nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra, lišili slobode M.B. (32) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je ljetos počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, službenici CB Budva su obaviješteni 28.06.2017. godine, od strane ruskog državljanina A.N, da je u Budvi u mjestu Seoce u zajedničkim prostorijama zgrade pronašao više predmeta koji su se nalazili u nekoliko kesa, a u kojima se između ostalog nalaze i dvije bombe. Policijski službenici su prilikom vršenja uviđaja između ostalog zatekli plastičnu kesu crvene boje u kojoj su se nalazile dvije ručne bombe a koje su bili obmotane papirom. Nakon izvršenog uviđaja, predmetne bombe su izuzete sa lica mjesta od strane službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Pronađene bombe i ostali predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je vještačenjem od strane službenika Forenzičkog centra utvrđeno je da se radi o ručnim bombama i da su one u funkciji.

"Takođe je izvršena i DNK analiza i ostalih predmeta koji su se nalazili na licu mjesta gdje su pronađene bombe. Nakon dobijenih rezultata iz Forenzičkog centra službenici CB Budva su danas, 29.11.2017. godine, lišili slobode M.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru kojem će ovo lice biti privedeno uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo ovo krivično djelo", kazali su iz Urave policije.

Bonus video: