Otvorena sala "Dodest": Renovirana scena, nova oprema, sve zamijenjeno

„Veoma sam srećna što imamo renoviranu lijepu salu. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i da će na red doći i velika sala“, kazala je Burzan
152 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2017. 13:44h

Renovirana sala „Dodest“ u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ otvorena je danas, a gledaoci će već večeras imati priliku da uživaju u filmskoj večeri u ovoj sali.

Prema riječima direktorice KIC-a „Budo Tomović“ Snežane Burzan, u sali je zamijenjeno sve, nabavljena je nova, savremena oprema, promijenjena su sjedišta, dok je i scena renovirana.

„Veoma sam srećna što imamo renoviranu lijepu salu. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i da će na red doći i velika sala“, kazala je Burzan.

Svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Slavoljub Stijepović koji je rekao da je tokom protekle tri godine uložili u KIC oko 200 hiljada eura, dok je za rekonstrukciju male sale „Dodest“ izdvojeno približno 60 hiljada eura.

„Ova sala je poznata po mnogo čemu. Mnogi poznati glumci su prve svoje predstave odigrali u ovoj sali“, kazao je Stijepović.

Dodao je da je u protekle tri godine uloženo preko 18 miliona eura u kulturu glavnog grada.

„Od toga 10 miliona u tekući operativni budžet i osam miliona u kapitalni budžet... Budžet za kulturu u ukupnom budžetu Glavnog grada iznosi 6,5 procenata i to je otprilike, kao i u glavnim gradovima Evrope“, izjavio je Stijepović.

On je podsjetio na projekte koji su u toku, poput izgradnje Gradskog pozorišta, izgradnje Gradske knjižare, rekontrukcije rodne kuće Rista Stijovića, istraživanja na Duklji, radova na tvrđavi Ribnica, te napomenuo da kulturni programi duže traju nego ranije.

Galerija

Bonus video: