UP: Rasvijetljena zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i prevara

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.R. i Z.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara", saopšteno je iz UP
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2017. 14:41h

Policija iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta procesuirala je tri osobe, od kojih su N.R. i Z.P. iz Podgorice uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara, dok je protiv S.I. (53) iz Bara policija podnijela krivičnu prijavu.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u dvije odvojene aktivnosti procesuirali tri lica za dva krivična djela. Protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju dok su dva lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo prevara. Naime, službenici Odsjeka su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.I. (53) iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je kao odgovorno lice u privrednom društvu d.o.o. Sato Podgorica, hotel “Sato” u Sutomoru, a zaposlen na poslovima administrativnog radnika, u vremenskom periodu od 7. oktobra do 18. oktobra 2017.godine, u više navrata a u različitim vremenskim periodima, u kontinuitetu i produženom trajanju prisvajao novčana sredstva i na taj način prozrokovao neobjektivan i nedokumentovan manjak. S.I, kako se sumnja, nije naplaćene iznose novca od gostiju hotela uplaćivao kao pazar na pripadajući žiro račun matičnog preduzeća, već je pazare zadržavao za sebe, i na taj način prouzrokovao štetu hotelu “Sato” u iznosu od 6.837 eura, a sebi, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, pribavio protivpravnu imovnsku korist", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su službenici Odsjeka, "postupajući po više prijava podnijetih protiv nepoznatih počinilaca krivičnih djela prevara, počinjenjih u periodu od 02.10.2017. godine do 05.10.2017. godine, preuzeli niz mjere i radnji i tom prilikom identifikovali i lišili slobode N.R. i Z.P, oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela."

"Oni su, kako se sumnja, falsifikovane virmane, sa falsifikovanim pečatima i potpisima odgovornih lica u preduzećima “Monte Line Travel" iz Budve i “Belavista Trend Montenegro" iz Herceg Novog, realizovali kod " Addiko" banke u Podgorici, a zatim kod preduzeća "On Line Company", "Conect Mobile" i "Tehnomax" iz Podgorice. Oni su tom prilikom preuzimali mobilne telefone i drugu robu. Kako se sumnja, N.R. i Z.P. su na ovaj način pričinili štetu pravnim licima "Monte Line Travel" i “Belavista Trend” u ukupnom iznosu od 6.321 eura, ostvarujući za sebe protivrpavnu imovinsku korist. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.R. i Z.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara", saopšteno je iz UP.

Bonus video: