Akcija "Uragan": Zaplijenjena marihuana, krivične prijave protiv devet osoba

Navodi se da je akcija bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, i na osobe koje su se, kako se sumnja, bavile krijumčarenjem opojne droge u zemlje Zapadne Evrope
58 pregleda 0 komentar(a)
Marihuana
Marihuana
Ažurirano: 17.11.2017. 12:37h

Crnogorska policija je u okviru akcije Uragan, zaplijenila 6,7 kilograma marihuane, a devet osoba je obuhvaćeno krivičnim prijavama zbog zloupotrebe opojnih droga.

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici iz Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu policijsku akciju „Uragan“.

Navodi se da je akcija bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, i na osobe koje su se, kako se sumnja, bavile krijumčarenjem opojne droge u zemlje Zapadne Evrope.

Policija je kako su kazali, pretresla stanove i kuće koje koristi pet lica.

"Od tih pet lica četiri je lišeno slobode dok je jedno lice u bjekstvu. Prethodnih mjeseci još četiri lica su lišena slobode, što znači da je akcijom obuhvaćeno ukupno devet lica", kaže se u saopšenju.

Kako su objasnili, tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kilograma marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina.

"Nakon pretresa koji su policijski službenici izvršili, slobode su lišeni D.S. iz Berana, D.C. iz Bijelog Polja, V.B. iz Bijelog Polja i D.Đ. iz Bijelog Polja, dok se za O.Č. iz Bijelog Polja koji je u bjekstvu traga", kazali su iz policije.

Navodi se da je pretresima u stambenim prostorijama tih pet lica pronađeno oko 90 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, sedam grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, 12 komada municije calibra 7,9 mm i ručna bomba.

"Četiri lica lišena slobode će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i peto lice koje je u bjekstvu", rekli su iz policije.

Oni su kazali da su prethodno slobode lišene još četiri osobe, i to dvije zbog sumnje da su počinila KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga (M.B. i S.V. iz Bijelog Polja) i dvije za koja se tužilac izjasnio da se radio o prekršaju iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga (M.B. iz Berana i B.F. iz Mojkovca).

Akcija je, kako su naveli iz Uprave policije, sprovedena u sadejstvu sa službenicima centara bezbjednosti Bijelo Polje i Berane i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje.

Bonus video: