Festival glumca u Nikšiću: "Inspekcija" za svoj grad i domaću publiku

"'Inspekcija' je komedijski ogled koji se, naizgled, bavi uzročno - poslijedičnim odnosima mentaliteta i politike, precijenjenih i preupotrebljavanih motiva naše svagdašnjice
123 pregleda 0 komentar(a)
Inspekcija (novine), Foto: Miloš Zvicer
Inspekcija (novine), Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 16.11.2017. 10:55h

Treći dan Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću, obilježen je predstavom u produkciji domaćina - Nikšićkog pozorišta, koje se predstavilo komedijom „Inspekcija“, Stevana Koprivice, u režiji Gorana Bulajića.

Predstava je pisana namjenski za Nikšićko pozorište, istakao je ranije Koprivica, fokus je stavljen na uloge i glumce, a svaki lik je rađen za publiku koja je to, po reakcijama, i primijetila.

“Ovo je ipak glumačka predstava, tako da je s punim pravom na Festivalu glumca. Ovo je literarno pozorište i mislim da će „Inspekcija“ dugo vremena imati publiku, kao i ranije predstave koje sam radio sa Stevanom Koprivicom”, istakao je Bulajić.

"'Inspekcija' je komedijski ogled koji se, naizgled, bavi uzročno - poslijedičnim odnosima mentaliteta i politike, precijenjenih i preupotrebljavanih motiva naše svagdašnjice. Kad ne znamo što ćemo, kada tražimo alibije za nezadovoljstva, muke, nesnalaženja, lične neuspjehe, neostvarene snove i ideale, odmah se dohvatimo mentaliteta i politike. Zajedno, daju jedan amalgam koji nam život čini paklenim, samo zato što sve i svašta sabijamo u ta dva pojma”, kazao je ranije Koprivica.

U predstavi igraju: Simo Trebješanin, Boban Čvorović, Nikola Vasiljević, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Milica Šćepanović, Julija Milačić, Marija Đurić, Jelena Nenezić Rakočević i Vukan Pejović. Muziku je uradio Dino Kapetanović iz benda „Autogeni trening“.

Bonus video: