Kolašin: U kombiju nađeno 7.400 švercovanih šteka cigareta

Izvršenim pregledom vozila podgoričkih tablica, policijski službenici OB Kolašin su pronašli 148 paketa
0 komentar(a)
cigarete, Foto: Shutterstock
cigarete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.11.2017. 12:42h

Kolašinska policija je u saradnji sa CB Podgorica jutros kontrolom vozila pronašla i oduzela 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su predmet nedozvoljene trgovine.

Protiv Ž.B. (32) iz Podgorice koji je vozio kombi sa cigaretama će, kako su kazali iz policije, biti podnijeta krivična prijava.

"Službenici Stanice policije OB Kolašin su danas, 15.11.2017. godine oko 06,15 časova, u mjestu Žuti krš – Opština Kolašin, postupajući shodno operativnim saznanjima a u koordinaciji sa CB Podgorica, zaustavili kombi vozilo „Daimler Chrysler“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.B. (32) iz Podgorice. Izvršenim pregledom vozila policijski službenici OB Kolašin su pronašli 148 paketa u kojima se nalazilo ukupno 7.400 šteka cigareta marki „Cosmopolitan“ i „Calypso“ za koje Ž.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu. Sumnja se da su cigarete nabavljene u svrhu prodaje na crnom tržištu a radi sticanja protivpravne imovinske koristi," navode iz Uprave policije.

Ž.B. je priveden u OB Kolašin, a kombi sa cigaretama se takođe nalazi u okviru OB Kolašin.

"O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te naložio da se protiv Ž.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo", dodaju iz policije.

Oduzete cigarete biće predate Upravi carina.

Bonus video: